La casa andalusa de l’Anoia torna a portar fins el parc fluvial la simbologia del peregrinatge al Rocío

20 Jun 2018

rocio 2108-1-v11


El Centro Cultural Casa de Andalucía de l’Anoia va tornar a representar, el passat cap de setmana, al parc fluvial vilanoví, una de les grans festes d’aquesta comunitat: l’homenatge a la Virgen del Rocío. En romeria, des de la seu de l’entitat i fins al riu, els socis, amics i simpatitzants del centre van fer camí portant la imatge de la verge fins el parc i compartint diferents actes de caire social i folklòric


Engalanada amb flors i portada amb devoció, la imatge de la Virgen del Rocío, a costat de la Moreneta, va sortir des de la seu de la casa andalusa, al carrer Felip II, acompanyada en processó per peregrins a peu i a cavall, salves i timbals -de Huelva i Sevilla- així com pels cors Rocieros del Camino i el Cor de Sant Vicenç de Castellet.

Diego Márquez, Hermano Mayor de la verge, amb el suport de la camarista Puri Martín i els membres de la Junta de la Casa d’Andalusia han tornat a apostar per una romeria inspirada en la peregrinació de la petita localitat d’Almonte, a Huelva.

Les autoritats locals van acompanyar també a l’entitat en aquesta celebració que segons declaracions a Ràdio Nova de la regidora de Cultura, Imma González, ha cuidat molt tota “la simbologia entorn al camí del Rocío, fins i tot amb la representació del bateig que es fa en travessar el riu Quema”.

Després de la processó, l’acte més especial del dissabte va ser el sant rosari. De diumenge, cal destacar la missa rociera i el dinar de germanor que va comptar amb una amenitzada sobretaula.

rocio vilanova del cami 2018 (1)-720


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by