La Colla Excursionista de Vilanova del Camí fa la ruta del Salt de Sallent

28 Oct 2011

Colla Salt de Sallent 2011La tardor ens ofereix una varietat immensa de colors a la natura, grocs, coures, daurats… i el passat diumenge la Colla Excursionista de Vilanova del Camí va aprofitar per fer una sortida a la Garrotxa per esplaiar-se amb tots els sentits. La humitat del terreny va sorprendre a una cinquantena de caminaires en aquesta tardor tan eixuta.

L’autocar va deixar el grup a Sant Privat d’en Bas, on van començar a enfilar-se amunt, al principi poc a poc, però un cop passat sota del Salt de Sallent, el recorregut es va enfilar més i els va permetre tenir unes vistes de la paret vertical impressionants. La cronista Francesca Cullerés descriu l’estimball d’aigua, d’uns 80 metres d’alçada, d’espectacular: <<presenta un entorn molt frondós i salvatge, en una vall tancada i ombrívola, que la fa encara més interessant>>. <<Com es tracta d’un salt d’aigua que forma part d’un rierol>> afegeix <<el seu cabal és extremadament variable, per tant, després de rebre fortes pluges es presenta amb tota la seva força, però això comporta un problema afegit, i és que, per fer la caminada circular complerta, cal travessar el rierol, primer per la zona baixa i desprès pel prat superior, on comença el salt pròpiament dit i, si va fort, la remullada de peus és segura>>.

El grup va fer la pujada pel camí de Les Escales i com no ha plogut gaire, es nota faltar una mica d’aigua per poder gaudir de tota la seva bellesa. El tram més entretingut és un cop han travessat el rierol per sota, <<amb trams on es complica caminar>> diu Cullerés <<però amb una mica de cura no hi ha problema>>. Una vegada a dalt i després d’un merescut esmorzar, el travessen per agafar baixada pel camí del Matxos, menys dificultós, i tornen a Sant Privat d’En Bas on es fan l’habitual foto de grup.

Des de la colla han agraït aquesta sortida als vocals J.M. Fernández i J. Abad.

La propera cita és el 6 de novembre a la Serra dels Bufadors (Osona). Sortiran a les 7 del matí i tornaran a les 7 de la tarda. Les inscripcions es poden fer fins el dijous, a les oficines del Banc Popular i també el mateix dijous, de 7 a tres quarts de 9 del vespre, al local social. El servei de reserves per a socis es pot fer al correu cevcami@hotmail.com o bé al telèfon 93 803 43 88 fins el dijous a tres quarts de 9 del vespre.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by