La Colla Excursionista fa la 5a etapa del Camí de Sant Jaume (Girona-Amer)

10 Abr 2019
Sortida Colla abril 2019 Foto Angela Irasoc
Foto Angela Irasoc

La Colla Excursionista de Vilanova del Camí ha fet una nova etapa del camí de Sant Jaume a Girona. Concretament la cinquena. Un total de 40 pelegrins van fer camí plegats. Sortien el passat el passat diumenge 31 de març de Girona, pel parc de la Devesa per recórrer una etapa que passa majoritàriament per la Via Verda, i tot que tenien per davant 27 quilòmetres a fer, el desnivell era pràcticament inapreciable

Van passar per Salt i uns quilòmetres més enllà van trobar Bescanó, població on hi ha diverses sèquies que aprofiten l’aigua del Ter, la més antiga és la sèquia Monar ja esmentada en el segle XI. En aquest poble van fer la paradeta per esmorzar.

Semblava que havia de ploure, però no es va donar el cas, tot i que com assegura la cronista Francesca Cullerés “per caminar també va bé que tinguem algun núvol que amagui el sol de primavera”. Continuen caminant i passen a frec de Bonmatí per veure l’església aturonada de Sant Julià del Llor, esmentada ja l’any 942.

“La nostra caminada transcorre per la via que antigament unia la Garrotxa i el Gironès” descriu Cullerés “i que ara permet  conèixer els recursos naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el castell d’Hostoles i els nuclis urbans d’Anglès, Sant Feliu de Pallerols i Girona, entre altres. Espais com les deveses de Salt o de Girona s’integren així mateix en aquesta ruta, que transcorre pròxima al Ter en el seu darrer tram i permet observar els aprofitaments que s’han fet dels recursos hidràulics del riu”.

Caminant, caminant van arribar a Anglès. La vila disposa d’un magnífic barri gòtic que és un dels més antics i importants de Catalunya. Situat en el nucli antic de la vila, presenta diversos estils arquitectònics que li donen unes característiques ben singulars i espectaculars. “Trobem fins a tres tipologies d’edificis: cases medievals, casals gòtics i cases medievals transformades; totes elles, amb portals, finestres i inscripcions de gran interès artístic”, explica Cullerés.

La Cellera de Ter i El Pasteral són les següents poblacions que es troben, lloc on decideixen fer la parada per dinar i refer-se una mica de la caminada. Només ens queden uns 4 kilòmetres fins a Amer, punt final de la sortida, on fan un refrigeri i merescut descans i aprofiten per fer-se la foto de grup a la plaça de la vila.

Aquesta vegada, des de la Colla, han agraït a Julio Abad, Josep Balada, Marcel·lina Grados i Francesca Cullerés, que els fessin de guies en aquesta fantàstica sortida, i també la col·laboració dels amics: Jaume, Ramona, Mercè i Clemente que van participar de ple en la preparació del Camí de Sant Jaume.

La propera sortida és aquest diumenge, 14 d’abril. Aniran fins a Rupit i Salt de Sallent (Osona) amb autocar. Sortiran a les 7 h i tornaran cap a les 20 h. Les inscripcions es poden fer dijous de 19 a 20:30 h al carrer Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també poder fer-les al 93 803 43 88 i 627 646 512,  WhatsApp, cevcami@hotmail.com i Facebook


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by