La Colla fa la ruta de l’Estany de Montcortès des de Senterada

26 Set 2017
Colla Excursionista - Estany de Montcortés set17

Colla Excursionista – Estany de Montcortés. Foto Jaume Sayós


Preparats novament amb les motxilles i amb moltes ganes de sortir a fer una bona caminada, un grup de 35 excursionistes van sortir amb la Colla vilanovina, el passat diumenge, per anar fins a Senterada, on va començar l’excursió


Els vocals van portar el primer tram de la ruta per l’antic camí de Montcortès fins a l’estany. Segons explica la cronista de la sortida, Francesca Cullerés, “pel camí van gaudir dels primers signes de l’arribada de la tardor, amb els colors canviants dels arbres i l’ambient humit de les últimes pluges, que li han donat encara més encant al bosc”.

Un cop al llac de Montcortès (que també anomenen el cinquè llac) el grup va esmorzar, “i la nostra companya Teresa celebra amb nosaltres el seu aniversari amb mistela i galetes”, explica Cullerés, tot afegint que a aquella hora del matí i després d’una bona caminada els va obrir la gana. Tot seguit es fan fer la foto de grup amb uns companys d’excepció: “uns cavalls que pasturen al nostre voltant i agraeixen l’afecte i llaminadures dels amics de la colla”.

El grup continua la caminada fins a Mentui. Poc després agafen un corriol pedregós que baixa pel barranc de Ruixoufins a La Pobleta de Bellveí, un petit i bonic poble on fan la parada per dinar, “aprofitant el magnífic dia i el lloc per descansar, tranquil i acollidor”, descriu Cullerés.

La sortida va acabar on va començar, amb els excursionistes “molt contents per un dia fantàstic”. Des de la colla han fet arribar l’agraïment als vocals Ramón Codina, Montserrat Ramonjoan, Teresa Feliu i Joan Piernas.


La propera sortida consistirà en la 2a etapa del camí de Sant Jaume català


La propera cita de la Colla serà el diumenge 8 d’octubre. Seguiran el camí de Sant Jaume català. Serà la 2a etapa que transcorre entre Biure (on la Colla va acabar la 1a etapa) i Borrassà, a l’Alt Empordà. Sortiran amb autocar des de Vilanova del Camí a les 6 del matí i tornaran, aproximadament, a les vuit del vespre.

Tothom que ho desitgi pot demanar les seves credencials en el moment de fer la inscripció. Cal recordar que es poden fer tots els dilluns i dijous de la setmana de l’excursió, de 19 a 20.30 hores, a la seu social.

Les reserves es poden fer  telefònicament al 627 64 65 12 o per correu electrònic a: cevcami@hotmail.com