La Colla torna a sentir la natura en la sortida a Sant Jaume de Frontanyà

25 Mai 2017

Colla Sant Jaume Frontanya maig 2017 Foto Angela Irasoc


Amb moltes ganes i molt animats per tornar a trobar-se per gaudir d’una excursió, una quarantena de caminaires de la Colla vilanovina van participar el passat 14 de maig, en una ruta que va resultar molt bonica, per les comarques del Ripollès i Berguedà. Van sortir des de Vilanova del Camí, a les 7 del matí, per gaudir d’un dia molt divers en tots els aspectes, molt primaveral, com ens descriu la cronista de la Colla, Francesca Cullerés


“Comencem al Santuari dels Oms, a 1.180 m, en un coll que separa les aigües de les rieres de Merlès i de Borredà.  El santuari és un edifici del segle XVIII construït sobre una base romànica del segle XIII. Entre els anys 1410-1411 hi ha notícies històriques referents a diferents llegats. L’any 1785 s’acabà la construcció actual. És una edificació aïllada situada en un amplia collada i carena coberta de prats, en un paratge compartit per la casa de pagès. És un temple d’una sola nau amb capelles lateral i un gran presbiteri de secció quadrada, coronat amb un llanternó, on s’hi troba el cambril de la Mare de Déu.

Seguirem per les valls de la riera de Solls i el riu Arija, la frondosa vegetació i la diversitat del colors del paisatge que ens envolta, ens fa dispersar els nostres pensaments cap a llocs poc concorreguts, sentim el cant del cucut, veiem les cigonyes matineres en busca de menjar per a les cries, el so relaxant del riu entre la vegetació…

Per un moment oblides que només ets un visitant, i te n’adones que has fet 17 quilòmetres per camins ben variats quan el pas de les hores fa canviar la direcció del sol, i encara que en algun moment un xàfec inoportú ens fa treure les capelines, no deixem en cap moment de gaudir de tot el que ens envolta.

Dinem en l’àrea recreativa de La Pineda i poc desprès, ja a Santa Maria de Lillet, feta la refrescant i merescuda cervesera o refresc, ens recull l’autocar per dur-nos a casa.”

Nota foto: Angela Irasoc


Des de l’entitat han agraït aquesta bonica sortida als vocals Jaume Roma i Raida Doménech.


info google iconsLa propera cita és aquest diumenge, 28 de maig, a la Serra de Sant Gervàs (Pallars Jussà). Sortiran amb autocar des de Vilanova a les 6h. i tornaran aproximadament a les 20h. Les inscripcions es poden fer els dilluns i dijous de la setmana de l’excursió, de 19 a 20:30 hores, a la seu social. Els socis poden fer la reserva o bé per correu electrònic: cevcami@hotmail.com o bé al telèfon 93 803 43 88.