La Colla vilanovina amplia coneixements sobre l’Anoia amb una excursió a Bellprat

27 Mar 2018
Colla Sant Esteve de Ferriols mar 18 Foto-Jaume-Sayos-v22

Foto de Jaume Sayós


Els amics de la Colla Excursionista de Vilanova del Camí van fer una sortida fins a Bellprat, el passat diumenge 18 de març. “Va ser una excursió senzilla i bonica per conèixer millor una part de la nostra comarca”, explica Francesca Cullerés. L’aproximació la van fer amb vehicles, però després la sortida no tenia dificultats i el grup va poder recórrer els camins i gaudir de la natura


Un grup de 35 excursionistes van participar a la sortida a peu. Una de les primeres parades va ser l’església romànica de Sant Esteve de Ferriols, també coneguda per Sant Blai, construïda a la darreria del segle XII, inicis del XIII. Com detalla Cullerés també van poder conèixer les característiques de l’església avui sense culte: “és d’una nau rectangular sense distinció amb el presbiteri; al mur de migdia hi ha un contrafort afegit i a l’interior dos arcs de mig punt descarreguen els paraments de la paret nord. La coberta de la teulada és d’un sol pendent. També coneguda popularment sota l’advocació de Sant Blai, aquesta església és un exemple de la cristianització d’un antic lloc de culte pagà de tradició ancestral constatat a les inscultures que hi ha al davant”.

Després d’esmorzar i fer-se la foto de grup van continuar camí. “Després d’una estona i una bona xarradeta amb els companys, arribem on hem començat a Bellprat, més relacionat amb la Conca de Barberà que amb l’Anoia”, afirma Cullerés “aquesta petita població rural és un regal per al visitant que fuig de l’agitació i el soroll quotidià”. Amb prop de 100 habitants, conserva les ruïnes de l’antic Castell de Queralt, l’església romànica de Sant Jaume de Queralt i el petroglifs o inscultures de Sant Esteve de Ferriols; “un conjunt de cassoletes i reguerons marcats en una roca plana i que recorden una roca de sacrificis associada a la cultura megalítica, els dòlmens o els menhirs”.
Des de la Colla han agraït aquesta bonica sortida als vocals Josep Marimón, Julio Abad i Diego Rivera.

La propera cita serà el diumenge 15 d’abril. Aniran fins a El Vilar de Cabó (a l’Alt Urgell). Sortiran amb autocar des del lloc habitual a les 6 h del matí i tornaran cap a les vuit del vespre.


info google icons

Les inscripcions es poden fer el dijous  de la setmana de la sortida de 19 a 20:30 h al carrer Montserrat, 28 de Vilanova del Camí. Els socis també poden fer les reserves pels canals habituals; al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsApp, cevcami@hotmail.com i Facebook1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by