La consellera Chacón presenta Junts x Vilanova com una candidatura clau per al bon govern

13 Mai 2019
Junts per Vilanova acte central eleccions municipals 2019 (1)

Junts x Vilanova ha presentat, aquest dissabte, la candidatura que concorrerà a les municipals del 26M en un acte públic, a la plaça Major. La consellera d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat, Maria Àngels Chacón, ha fet costat a Jordi Barón i el seu equip que ha definit com una “llista de consens, preparada, responsable i capaç de garantir l’estabilitat de govern a Vilanova del Camí”

En un entorn familiar i emblemàtic per a Junts x Vilanova, com és la plaça Major, la candidatura de Jordi Barón s’ha acompanyat de la que es podria considerar una de les millors ambaixadores per presentar-los públicament. I és que la consellera Maria Àngels Chacón va recordar amb orgull les seves arrels vilanovines i l’estima pel poble on no només ha viscut molts anys, sinó també on el seu pare i referent polític “va ser el primer candidat de CiU en les primeres eleccions democràtiques”.

També van assistir a la presentació el regidor igualadí Pere Camps i l’alcalde de la Pobla de Claramunt, Santi Broch, qui després d’una breu obertura de l’acte, a càrrec de Cristina Checa i Ricard Macarro, número 2 i 3 de la llista, va voler deixar constància del grau d’experiència adquirit per Jordi Barón en aquests 4 anys.

Tot seguit Chacón va fer la intervenció central de l’acte per presentar la candidatura de Barón, tot destacant el valor de les persones que la conformen: “una llista molt transversal i diversa, un molt bon equip que es complementa” va dir. “Gent que es va unir arrel de l’1 d’octubre i gent que està treballant des de fa temps unida”, va afegir. La consellera va remarcar que a Junts x Catalunya practiquen el que la gent els demana: “unitat”, va expresar “i nosaltres anem junts per una causa comuna, en aquest cas, per Vilanova del Camí”.

A banda de l’equip de Barón, Chacón va posar en valor també el projecte polític que representen que va resumir en la “voluntat d’acord per buscar el bé per Vilanova del Camí” en un municipi, com va assenyalar, on es presenten fins a 10 candidatures i on és probable que es necessiti un pacte per governar amb estabilitat, com ja va passar a principi d’aquest mandat en què Barón va formar part del govern de Vanesa González.

Després de la intervenció de Chacón va ser el candidat Jordi Barón l’encarregat de definir algunes de les principals línies del programa, “amb més de 50 propostes”, va dir, entre les quals va destacar l’aposta per la creació d’una nova regidoria d’Entorn Urbà i Projectes Europeus per a la recerca de recursos de programes europeus, així com una Agència Empresarial especilitzada dins l’àrea de Promoció Econòmica. Pel que fa al comerç, també va assenyalar la necessitat de garantir millor l’aparcament i que un dels reptes de Junts x Vilanova és el Mercat Municipal de Sant Hilari: “no hauríem d’haver permès arribar al punt que es troba actualment” va dir Barón, tot afegint la intenció “d’obrir un procès per redefinir l’equipament i integrar-lo al municipi amb la possible combinació d’activitat social i cultural”.

Un altre dels projectes que va avançar Barón és la recuperació de patrimoni, perquè segons va lamentar “l’hem anat perdent, com és el cas del Centre Republicà” i es va referir a un edifici davant de l’Ajuntament, actualment en desús, que era conegut com el casino l’Estrella i que proposen convertir en un centre cultural.

Barón va presentar les persones que formen part de la candidatura, una per una, fins a reunir-les al seu voltant per la fotografia conjunta. De cadascun va anar destacant un tret de la seva implicació, joventut, experiència o trajectòria.

Segons Barón conformen una candidatura “del poble i pel poble”, tot referint-se a les seves arrels vilanovines i “amb sensibilitats molt variades i diverses, un equip renovat, amb gent jove i compromesa, amb molt coneixement del món de l’empresa, la cultura i el món social”  i segons va afegir el candidat, de la qual se sent molt orgullós. Plegats diu Barón, aportaran seny, credibilitat i sentit comú a la governabilitat de Vilanova del Camí.

L’acte va acabar com dèiem, amb la foto de família de la candidatura que compta en els primers llocs de la llista amb Cristina Checa, seguida per Ricard Macarro, en el número 3, Esperança Grado, en el 4 i Joan Carles Bernáldez en el 5.

Junts per Vilanova acte central eleccions municipals 2019 (40)


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by