La Dona Vilanovina lliura els premis del 2n Concurs de Poesia en el marc d’una emotiva celebració del 15è aniversari

08 Mar 2010

20n Concurs de Poesia foto de grup

Avui es celebra el dia Internacional de la Dona Treballadora, tot i que de ben segur l’agenda d’actes previstos s’ha vist alterada arreu pel temporal de neu. Malgrat el temps, però, les associacions de dones de la comarca ja van començar la commemoració d’aquesta diada la setmana passada i l’allargaran fins a finals d’aquest mes de març.

A Vilanova del Camí, l’Associació de la Dona Vilanovina va celebrar divendres un reeixit sopar que va aplegar prop d’un centenar de persones. Va ser una vetllada molt especial, perquè l’entitat celebra aquest any el 15è aniversari. La presidenta Lídia Tomàs va fer un breu repàs dels principals reptes assolits en aquests anys i va remarcar l’última fita a la qual han arribat els municipis de la conca d’Òdena, amb l’impuls del Pla d’Acció per la Igualtat de Gènere.

Al llarg de la vetllada també es van fer públics els premis al 2n Concurs de Poesia de l’entitat i es van llegir alguns dels poemes premiats. La vilanovina Núria Fàbregas va ser novament la guanyadora del certamen amb el poema Dones d’un temps, una emotiva referència a les tres últimes generacions de dones que ens han precedit. La igualadina d’origen colombià, Diana Narváez, va rebre el segon premi pel poema “Siempre serás culpable”. I per últim, la barcelonina Montserrat Bordas es va endur el tercer premi amb el poema titulat “Temps d’epifania”.

El jurat del concurs estava format per l’escriptora Maribel Nogué; Adoració Gilabert, membre de Poesia Viva; la bibliotecària vilanovina Teresa Mas; i la periodista Mireia Rubio.

Durant l’acte també es va fer un emotiu homenatge a una dona cabdal en la memòria històrica catalana: Manola Rodríguez, una militant republicana, traspassada l’any passat, i que hauria complert els 92 anys. La presidenta de Dones d’Igualada, Maribel Nogué, va llegir un dels poemes de Rodríguez, “Muerte y vida”, dedicat al seu fill que va patir, com ella, la repressió franquista.

A l’acte van assistir diferents autoritats municipals, encapçalades per l’Alcalde Joan Vich. També hi van assistir Francina Gabarró, Pepita Còdol, Vanessa González i Francesc Viera, així com els regidors a l’oposició Joan Costa i Inma González.