La Festa de Reis torna a emocionar als infants vilanovins amb una rebuda plena d’agraïment | FOTOS

08 Gen 2019
Recepcio Reis 5 gener 2019 (4)
album-fotografic-faldo-borde

Melcior, Gaspar i Baltasar van respondre, un any més, a la cita del 5 de gener amb els infants de Vilanova del Camí. Acompanyats de prop de 200 patges van fer lluir la cavalcada pels carrers vilanovins i van compartir il·lusió, somriures, màgia… i també molts caramels. L’organització de la festa de Reis, a càrrec de l’Agrupació Cultural i Recreativa de Vilanova del Camí i amb el suport municipal, es va veure recompensada per la nombrosa rebuda per part del veïnat

Primer, durant la recepció oficial, a la plaça del Mercat, que va comptar amb la participació especial dels infants. Sota la coordinació de la regidoria de Cultura, un grup de nens i nenes dirigits per Sheila Grados van cantar per donar la benvinguda als Reis Mags i la comitiva reial. També els van fer diferents ofrenes simbòliques, com la clau màgica que obre les portes de totes les llars vilanovines.

El patge Makalí va ser el primer a intervenir en els parlament i va avançar que l’any 2020 serà molt especial per la festa de Reis a Vilanova del Camí, perquè es compliran 50 anys de cavalcada ininterrompuda al municipi. De moment ja sabem que durant la celebració “s’estrenarà l’Himne dels Reis, perquè fins ara només tenim l’Himne del Patge Makalí” com ha avançat Manuel Ocaña, president de l’Agrupació Cultural i Recreativa.

L’alcaldessa Noemí Trucharte va adreçar paraules de benvinguda als Reis d’Orient, tot agraïnt-los la visita que fa més feliç als infants i tot seguit el Rei Melcior va ser l’encarregat d’adreçar-se als infants. En nom dels tres savis, va agrair-los la rebuda i els va assegurar que tots estaven al Llibre Blanc. A més va tenir un record per a totes les persones grans que no van poder gaudir de la nit màgica en la seva infància i va destacar el valor de la generositat i l’estima. També va demanar als adults el compromís de fer possible que els infants creixin en un món millor.

Després de fer l’adoració a l’infant, a l’interior de l’església de Sant Hilari, els Reis van continuar el recorregut pels carrers, plens d’expectació, amb famílies senceres que els esperaven amb gran emoció per saludar-los i recollir part de la pluja de caramels. I és que en total van repartir-ne uns dos mil quilos. Per segon any, estaven rotulats amb el nom del municipi, un valor afegit que han subratllat des de la regidoria de Cultura i des de l’Agrupació Cultural i Recreativa.

La rebuda ha deixat una molt bona impressió en l’organització que ha destacat l’augment de col·laboradors respecte l’any passat, cosa que va fer lluir molt més la cavalcada, amb més vehicles i una comitiva més llarga, segons assenyala Ocaña. També han valorat amb satisfacció la rebuda per part de la quitxalla: “personalment crec que la festa és pels infants i ells han de tenir el protagonisme”. En el mateix sentit s’expressa la regidora de Cultura, Imma González, que ha fet arribar l’agraïment a la comissió d’infants i a Sheila Grados.

Al final de la nit, els patges i patgesses van repartir uns 250 paquets pels domicilis vilanovins. Van ser força puntuals i a dos quarts de dotze de la nit, ja havien fet la feina.

Recepcio Reis 5 gener 2019 (17)

La gent gran d’Amavir també va rebre la visita dels Reis

La primera visita dels Reis va ser a la residència Amavir, ben puntuals, a les cinc de la tarda. El personal els va rebre amb complicitat i els van acompanyar en l’estada per les diferents plantes per saludar tothom.

Els patges van lliurar un obsequi a cadascun dels residents, a banda d’uns quants grapats de caramels, i van fer petar la xerrada amb alguns d’ells que fins i tot es van animar a cantar-los cançons.

Tot seguit, vora les sis de la tarda, la comitiva reial es va traslladar a Can Papasseit per a la sessió de fotos amb els infants que van rebre la carta d’invitació dels Reis per participar a la cavalcada, pujats a les carrosses.

Reis a la residencia amavir 5 gener 2019 (2)