La PAH Anoia continua lliurant batalles i suma entre 10 i 15 casos nous cada setmana

31 Gen 2014

Membres de la PAH a Ràdio NovaLa Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) continua lliurant batalles. La darrera que han iniciat es proposa disposar per mitjà de lloguers socials dels pisos buits de què disposen les entitats financeres. Amb aquesta finalitat demanen el compromís de les administracions per tal que siguin aquestes les encarregades de gestionar aquests pisos buits i que es sancioni als bancs que no arribin a acords i que mantinguin habitatges buits de manera permanent o durant un llarg període.

Després d’aprovar aquesta moció per unanimitat al ple vilanoví, presentada per IPV-VV, la moció ha arribat a altres municipis anoiencs. Primer a Igualada, on s’ha aprovat parcialment per una qüestió de forma que no s’ha tingut en compte en altres municipis i que ha decebut els membres de la plataforma anoienca perquè pràcticament no compromet en res al consistori, tot i que esperen que es portin a ple en una propera sessió plenària.

Aquesta setmana la moció s’ha aprovat també a Piera per unanimitat i a Capellades per majoria, amb abstenció de CiU.

La PAH Anoia aplega en l’actualitat unes 150 persones i rep cada setmana de l’ordre de 10 a 15 casos nous. Segons ens han explicat a La Carmanyola Lara García i Jose Jiménez, membres de la PAH Anoia, cada divendres s’incorporen nous afectats a l’assembla.

Lara García afirma que han conegut autèntiques històries de terror, amb casos que han fet esfereir els membres de la plataforma davant la indefensió de persones que es quedaven pràcticament sense res o que els embargaven la pensió que només tenen per viure.

Sovint la rapidesa en l’actuació permet evitar a temps una execució hipotecària o un desnonament. D’aquí la importància, com deia Lara García, de no perdre el temps i acudir ràpidament a la PAH quan es necessita ajuda, és a dir des del primer moment que no es pot fer front als pagaments.

L’any 2013 va ser un any de canvis, de progressos i de creixement per a la PAH a nivell de Catalunya. Els resultats cada vegada són més seguits i amb una dinàmica de treball més ferma amb els bancs. Al llarg de l’any passat van aconseguir vora la trentena de dacions, amb molt d’esforç i amb un treball tenaç. Són un col·lectiu obert, autònom i constituït per persones que no són expertes però que s’estan formant ràpidament per fer front comú en la seva lluita.

Les accions al carrer i la pressió als bancs, com per exemple, la concentració que van fer la setmana passada davant de Catalunya Caixa, està donant resultats satisfactoris per als afectats. Com recorda Jose Jiménez “la unió fa la força” i no és el mateix reclamar individualment que fer-ho col·lectivament. Ho han comprovat, per exemple, en aquesta darrera mobilització a l’hora de presentar les mocions ens els plens municipals.

Els membres de la PAH Anoia es troben cada divendres, a dos quarts de 7 de la tarda, al casal del Barri de Sant Pere d’Òdena.