La plaça del Mercat acull dissabte la segona edició de la Festa del color i les tapes

27 Jun 2014

color i tapes1 2013Diumenge passat es va acabar la campanya Barris Antics: molt per oferir, molt per descobrir, per potenciar el comerç de proximitat i en la que enguany hi han participat 33 comerços vilanovins, del Casc Antic i del Camp del Rei.

Recordem que l’Ajuntament ha aportat a la campanya 24 lots que consisteixen en una visita guiada pel Parc Fluvial i l’entorn natural de la serra de Collbàs, la visita a l’exposició de fòssils ubicada a Can Muscons, un DVD promocional del municipi i un àpat per a dos persones. 23 d’aquests 24 lots seran sortejats entre els clients de cada un dels municipis participants a la campanya, 23 d’arreu de Catalunya, i el darrer lot es sortejarà entre els comerciants del municipi de Figueres.

A banda d’aquests lots (que ha preparat l’Ajuntament) es sortejarà un altre lot amb productes i serveis que han aportat els comerços locals adherits a la campanya. Un pack que guanyarà una persona de Vilanova del Camí, que hagi realitzat les seves compres en qualsevol dels establiments participants.

Anna Castro, coordinadora d ela Llei de Barris a l’Ajuntament de Vilanova del Camí assegura que els grau d’implicació dels comerços participants és molt important i que fins i tots han demanat poder allargar la campanya uns dies més. Una opció, que en diu Anna Castro, que no és possible perquè la campanya és comú a 23 municipis d’arreu de Catalunya.

El sorteig dels lots es farà dissabte 28 de juny en el decurs de la Festa dels colors i les tapes coorganitzada per l’Associació de comerciants del Mercat de Sant Hilari, l’ACI i l’Ajuntament de Vilanova del Camí que començarà a partir de les set de la tarda a la plaça del Mercat.

Els colors de l’ACI i les tapes del Mercat 

Els comerços de l’ACI s’ocuparan de la part lúdica de la festa amb una mostra del comerç local, exhibicions i tallers. Aquest any participen en la mostra dels colors vuit establiments i les exhibicions, de flamenc, bolliwood i balls de saló tindran lloc a partir de dos quarts de vuit de la tarda. L’esdeveniment, que l’any passat va tenir molt bona acollida, acabarà amb una sessió de DJ que s’allargarà fins a la mitjanit.

D’altra banda, els comerciants del mercat de Sant Hilari oferiran al públic les seves tapes variades amb productes frescos de mercat. En aquesta edició han introduït algunes novetats pel que fa a la venda de tiquets i la distribució de les tapes per evitar les aglomeracions de l’any passat. Els tiquets es vendran el mateix dia de la festa al preu d’un euro per tapa. I la distribució es farà, segons explica Conxita Roca, presidenta del Mercat, des del taulell que es condicionarà perquè es pugui fer cua de manera ordenada.

Aquest any des del Mercat proposen fins a 10 tapes variades: musclos, gambes, botifarra amb seques, pa amb pernil, receptes amb bacallà, ensaladilla russa, entremès i pipirrana entre altres. I pel que fa al beure, ens explica Conxita Roca, que caldrà comprar-lo als diferents establiments que hi ha a la plaça. És una decisió que han pres de mutu acord perquè tothom pugui participar i beneficiar-se de la festa.

Tant des de l’ACI com des del Mercat han coincidit en destacar actes com aquests que ajuden a donar a conèixer el comerç de proximitat i la seva qualitat. Sígrid Nieto, vicepresidenta de l’ACi assegura que els comerciants s’han de moure i participar en diferents activitats que els ajudin a promocionar-se i anar guanyant clients.

Nieto és conscient que la relativa proximitat de Vilanova del Camí amb diferents grans superfícies no ajuda al petit comerç, que ha de buscar noves maneres d’arribar als clients. En aquest sentit, Sígrid Nieto aposta per buscar la diferència i oferir productes i serveis amb valor afegit com per exemple, un tracte personalitzat, o les garanties i el servei postvenda.

Conxita Roca, del Mercat, també creu que activitats com la Festa del Color i les tapes, pot ajudar al comerç local. Està convençuda que serveixen, com a mínim, per fidelitzar la clientela.

El programa la Carmanyola, en el següent reproductor:


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by