La primera marxa exploratòria de la MICOD per abordar l’assatjament sexual en espais públics va fer ple

09 Feb 2018

marxa exploratoria igualada febrer18 (1)


La Mancomunitat de la Conca d’Òdena està elaborant el Protocol davant l’assetjament sexual ens espais públics d’oci, i es troba en la fase de diagnosi. Per a completar aquesta fase, s’han organitzat dues marxes pel territori que tenen l’objectiu de detectar els punts foscos i els espais insegurs per a les dones


La primera, es va fer ahir a Igualada. Va ser una Marxa Exploratòria per a dones que es va allargar aproximadament dues hores i que va recórrer diferents carrers del Rec i de la Creueta. La marxa exploratòria va estar  dinamitzada pel col·lectiu Punt 6, especialitzat en urbanisme en perspectiva de gènere, i va comptar amb una vintena de participants. La regidora de Serveis Personals, Sílvia Cáceres; la de Cultura i la d’Educació, Imma González i Eva Vadillo, respectivament van participar activament en aquesta primera marxa exploratòria, una experiència que han qualificat de molt positiva i interessant.

marxa exploratoria igualada febrer18 (2)


Sílvia Cáceres mostra interès per fer una marxa exploratòria a Vilanova del Camí


La regidora Sílvia Cáceres assegura que “la iniciativa promou la reflexió i convida a repensar les nostres viles per fer-les més segures”. Durant la marxa, la dinamitzadora va anar preguntant a les participants sobre les emocions que experimentaven en diferents espais del recorregut i les va convidar a observar el seu entorn: el tipus de carrers, el mobiliari urbà, la il·luminació… per tal d’incorporar aquestes sensacions o percepcions a la diagnosi que s’està elaborant.

Cáceres assegura que “l’experiència ha estat tant positiva que hem demanat a Punt 6 poder fer una marxa exploratòria a Vilanova del Camí”.

La d’ahir va ser la primera marxa exploratòria però des de la MICOD se n’ha preparat una segona acció per al proper 15 de  febrer. Concretament es tracta  d’un Recorregut de Reconeixement, pensat per a homes i dones i especialment per a aquelles persones que treballen tècnicament en el disseny de les ciutats. Aquesta sortida tindrà lloc dijous vinent a les 20 h i la convocatòria també es farà a la confluència dels carrers del Rec i de la Creueta.

Les persones interessades a participar en aquest projecte i aquelles que vulguin dir la seva respecte les inseguretats i les pors que vivim en els carrers de les nostres ciutats poden fer la inscripció a la marxa  al correu electrònic igualtat@micod.cat. La participació és gratuïta però les places són limitades.

Marxa exploratoria cartellRecorregut_Igualada


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by