La regidoria de medi ambient promou el reciclatge de piles i bateries usades

27 Gen 2017

Contenidor piles (1)

El reciclatge piles i bateries és més important del què ens pensem assegura el regidor de Medi Ambient de Vilanova del Camí, Luís Perea, que a primers d’aquest any va començar a instal·lar contenidors per reciclar aquests residus en alguns edificis municipals.

“Quan no reciclem de manera correcta aquests dispositius, estem malmetent el medi ambient, perquè tant piles com bateries contenen substàncies tòxiques, com el mercuri o el plom, entre altres, que poden ser molt perjudicials” explica Perea.

Els contenidors per reciclar piles i petits acumuladors de bateries es poden trobar a Can Papasseit, al Centre Cívic del Barri de la Pau, a l’Edifici d’Entitats, a l’entrada del Poliesportiu de Can Titó i al Centre d’Innovació Anoia. També en trobareu un  a l’entrada de l’Ajuntament que ja funciona des de fa molts anys.

En aquests contenidors només si poden llençar piles convencionals, dels tipus bastó, botó o petaca, i bateries petites de telèfon mòbil, ordinador portàtil, càmera fotogràfica, etc. Per a tota la resta, indica el regidor Luís Perea, es pot portar a la Deixalleria.

L’Ajuntament de Vilanova del Camí té vigent des del 2014 l’adhesió al  conveni marc entre l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i les entitats gestores dels sistemes integrats de gestió ( SIG) de residus de piles i acumuladors.

“D’aquesta manera ens assegurem”, explica el titular de Medi Ambient vilanoví,  “una bona gestió d’aquest residu, en la recollida, emmagatzematge, transport, valorització i eliminació”.

Contenidor piles (2)


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by