La rua de Carnaval arriba amb il·lusió i amb el llistó ben alt a Vilanova del Camí |ÀUDIO|

13 Feb 2018


El Carnaval ha començat amb molt bona nota per a les comparses vilanovines que no només han fet el primer assaig a Igualada, sinó que s’han endut quatre premis a la rua igualadina, a destacar els dos primers. A Vilanova del Camí per tant, la cita arriba amb molta il·lusió i el llistó ben alt per a les comparses que s’animin a participar-hi. Ara per ara, hi ha una dotzena de comparses inscrites, però com afirma la regidora de Cultura, Imma González, “les previsions són bones perquè l’any passat van acabar sent divuit i algunes es van inscriure poc abans de la rua”.


IMMA I SERGI CARNAVAL (6)

La regidoria torna a comptar amb el suport del Consell Jove La Xispa i la Comissió de Festes per organitzar el carnaval que enguany porta com a lema “Meravellós Carnaval” i està inspirat en el film de Tim Burton Alícia al país de les merevelles. Segons explica Sergi Pérez, membre de La Xispa, la idea és ambientar Can Papasseit amb els colors vermell i blanc.

La rua començarà com és habitual cap a les 9 de la nit i farà el recorregut fins a Can Papasseit, on és previst que comenci el ball i la gresca cap a un quart d’11 amb Raggatunning (covers d’èxits actuals) i música DJ. Des de La Xispa s’encarreguen precisament d’organitzar aquesta part de la festa des de l’any 2015. Pérez destaca que abans el carnaval s’acabava més d’hora i en canvi el consell jove ha aconseguit donar-li “la vidilla i la noctunitat que molts esperem d’un gran carnaval, perquè la part infantil ja està coberta”.

Aquest any, segons assenyala la regidora de Cultura, Imma González,  hi ha dos aspectes que es vetllaran a la festa: l’aforament i el consum d’alcohol. “El nostre objectiu” diu González “és aconseguir que hi hagi zero consum d’alcohol entre els menors, i per això hi haurà controladors dins de la sala”.

La regidoria de Cultura oferirà la possibilitat de contribuir a la minimització de residus i tornarà a oferir els gots reutilitzables al preu d’un euro. A diferència de la Festa Major, la compra del got no serà reembossable.

Els premis del concurs són un al·licient. Cal destacar que hi ha una important aportació dels patrocinadors que aquest any seran personalment els encarregats d’entregar els premis que fan possible amb la seva col·laboració econòmica, “una manera de donar-los el protagonisme que es mereixen”, diu González.

Es lliurarà un primer de 400 € a càrrec de l’Ajuntament de Vilanova; un segon, a càrrec d’Acústic Anoia de 200 €, i quatre tercers premis de 100 € cadascun, gràcies també al patrocini, en aquest cas de més empreses col·laboradores: Obras Algar, Zafiro Tours, Gràfiques Vilanova i Supermercados Sebastián (en aquests dos últims casos el premi serà en forma de val de compra pel mateix valor de 100 €). També hi haurà un premi a la comparsa més crítica, de 75 €; un premi a la comparsa petita, de 100 €, i un premi a la disfressa individual adulta, de 50 €. I per motivar el jovent, La Xispa en lliurarà un a la millor Comparsa Jove, valorat en 400 €, i un premi a la disfressa individual jove, de 50 €.


Accediu des d’aquí al formulari d’inscripció en línia


Aquest any, hem estrenat formulari d’inscripció online. Recordem que també es pot fer la inscripció anticipada fins aquest dimecres a l’àrea de Cultura (o bé per telèfon 93 805 44 11 (Ext. 4) o bé per correu a cultura@vilanovadelcami.cat)  però també es podran fer mitja hora abans de la sortida de la rua el mateix dia, a la cantonada de Santa Llúcia amb Cristófor Colom. La rua sortirà a les 9 de la nit.

L’Associació Cultural Camp del Rei torna a convocar petits i famílies en el Carnaval Infantil 2018 a qui la regidora ha agraït el seu llarg compromís amb el municipi, perquè organitzaran la 33a edició de la festa infantil.

Maravellos Carnaval (1)-web-v1