La XXI Fira del Camí Ral torna Vilanova del Camí a l’època medieval per mostrar antics oficis i productes artesans

07 Gen 2019
FIRA CAMI RAL 2014 (67)

L’anomenat camí ral al seu pas per Vilanova del Camí esdevindrà, un any més, escenari firal amb motiu de la Festa Major d’Hivern del municipi. Des de Promoció Econòmica han organitzat, un any més, la Fira del Camí Ral que es celebra entorn de Sant Hilari, patró local.

Diumenge, 13 de gener, arribarà a la 21a edició i ocuparà de nou la Plaça Major i els carrers Major, Onze de setembre, Santa Llúcia i la plaça del Mercat, en una jornada que començarà cap a les 9 del matí i s’allargarà fins a les 20 del vespre.

A banda de les parades amb productes alimentaris i artesanals com ara el pa, els  formatges, els embotits, les joguines de fusta o els elements decoratius, també hi haurà una mostra d’oficis, així com la V Mostra d’Artesans locals.

Un dels primers actes serà la missa en honor del patró vilanoví, Sant Hilari, a les 11 del matí a l’església, però al llarg del dia no hi faltaran les atraccions i activitats infantils i familiars.

Entre els atractius de la Fira d’enguany, podrem trobar personatges fantàstics com una ronda de mercenaris de la mort. A dos quarts de  12 del migdia es farà una cercavila amb els Diables Cabrons de Vilanova; a dos quarts de dues del migdia i a dos quarts de set de la tarda, lluita de guerrers; també hi haurà doble horari (a les dues i a dos quarts de sis) per a l’escola de petits cavallers. L’agenda d’actes culminarà amb el conte teatralitzat, a un quart de set de la tarda.  


Afectacions al trànsit amb motiu del tall de carrers


L’ocupació dels carrers amb la Fira del Camí Ral provocaran diferents afectacions del trànsit a Vilanova del Camí. No es podrà circular pel carrer Major, entre la plaça Major i el carrer Alba. També quedarà afectat el tram del carrer Santa Llúcia entre Mossèn Borràs i Major i l’avinguda Onze de Setembre, entre Jacint Verdaguer i el carrer Major.

El pàrquing romandrà tancat des de dissabte a les 20 h i diumenge dia 13 durant tot el dia.

Tampoc es podrà accedir amb vehicles a la plaça Major. De fet els cotxes que vinguin pel carrer Igualada es desviaran cap a la Ronda oest.

La prohibició per circular amb vehicles motoritzats comença a les 20 h de dissabte 13 de gener i s’allargarà durant tot el diumenge fins que es reculli la Fira, sobre les 22h.

D’altra banda, el pàrquing de la plaça del Mercat romandrà tancat des de dissabte dia 12, a les 20 h, i diumenge dia 13, durant tot el dia.


Sant Hilari, la Festa Major d’hivern de Vilanova del Camí


La Fira és un dels plats forts de la Festa Major d’hivern, però el dissabte dia 12 es celebra la festa en honor del patró del municipi: Sant Hilari. De la mà de Cultura, a les 12 del migdia es farà el lliurament de premis del concurs de foto poemes de Sant Hilari, a Can Papasseit. I sense deixar el centre polivalent, a les sis de la tarda, es farà la presentació del llibre: “Història il·lustrada de Vilanova” dels autors locals Xavier Bermúdez i Sílvia Marín amb les il·lustracions de Domingo López.

Podeu consultar el programa de la festa a la pàgina web www.vilanovadelcami.cat seguint aquest enllaç