- Des de l’AEMA valoren la bona participació, sobretot en l’acte central del salt simultani, i la recollida de prop de 900 € amb la venda del marxandatge.
El Mulla’t 2023 ha comptat amb una participació molt més alta que en anteriors edicions a la piscina de Can Titó i ha deixat al voluntariat vilanoví amb una bona sensació d’èxit. La piscina es va omplir de gom a gom, sobretot en el moment del salt que “va ser espectacular; la gent ho va agrair i ho va gaudir”, com assegura el voluntari vilanoví Jordi Sanjuan, en representació de l’Associació Esclerosi Múltiple Anoia (AEMA).
A banda del salt simultani, també hi va haver persones que diumenge van nedar per contribuir a la campanya del Mulla’t. En total, a Can Titó, es van sumar uns 2.000 metres que els patrocinadors de la Federació Esclerosi Múltiple (FEM) abonaran en forma d’ajut econòmic.
A més, aquest any amb la venda del marxandatge, el voluntariat vilanoví va fer una caixa de gairebé 900 €, força més alta que altres anys, com assegura Jordi Sanjuan.
A això cal sumar també l’Ajuntament de Vilanova del Camí contribuirà un any més a la campanya amb una aportació dels diners de les entrades de diumenge.
Des de l’AEMA ja s’han fet arribar els beneficis a la FEM per destinar-los a la recerca de la malaltia, i aquest any, en concret, a una variant atípica que evoluciona de manera molt ràpida i provoca una escalada aguda dels símptomes.
Com explica Sanjuan actualment hi ha 7 medicaments aprovats i 7 o 8 més que estan en fase experimental que estan funcionant força bé, “tant amb l’esclerosi múltiple permanent com amb la que va per brots”.
Divulgar informació sobre la malaltia és un altre dels objectius de la campanya del Mulla’t i de l’AEMA que aquest any ha fet nous contactes i, de segur, donarà suport a altres persones del municipi que pateixen la que es coneix com “la malaltia de les mil cares” perquè puguin compartir la seva experiència i ajudar-se mútuament intercanviant informació sobre els símptomes.
El voluntariat de l’AEMA es reuneix cada primer dimarts al Casal de la Gent Gran d’Igualada, al segon pis. El telèfon del contacte de l’AEMA és el 620 88 61 10.