L’Ajuntament de Vilanova disposat a trencar les fronteres de l’autisme

05 Abr 2018

autisme 1-v11


El 2 d’abril va ser el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme i l’Ajuntament de Vilanova del Camí va tornar a sumar-se a la iniciativa de il·luminar de blau la façana de la casa consistorial


“El gest, diu Imma González, regidora de Cultura i Solidaritat, respon a la voluntat de l’ajuntament de “trencar junts les barreres de l’autisme”. “La casa consistorial, explica la regidora, és la casa de tots els vilanovins i vilanovines i per això hem mantingut il·luminada la seva façana durant tres dies”. “Aquesta llum, encara que sigui de manera simbòlica, ens ha servit per donar visibilitat a les persones amb espectre autista” continua explicant González.

A banda d’aquest acte, la regidoria de Cultura ha programat, en el marc del nou projecte Vilacine, una sessió de cinema adaptada per a infants amb TEA. La pel·lícula que es projectarà el proper 15 d’abril és “El bebé jefazo”.

“L’objectiu, ha explicat Imma González, és fer accessible el cinema a tots els públics”. Els requeriments que exigeix aquesta sessió són ben simples, una mica més de llum i un so una mica més baix, segons ens explica la regidora de Cultura, i la possibilitat d’entrar i sortir de la sala en qualsevol moment.

El preu de l’entrada és de 2 €.

La regidoria de Cultura sortejarà 5 entrades dobles entre els usuaris de la xarxa social Facebook que publiquin un missatge, reflexió, imatge o fotografia que tingui com a motiu la conscienciació sobre l’autisme. Aquestes publicacions hauran de portar l’etiqueta #VilaSolidaria per participar en el concurs.


L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 2 d’abril com el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme


El 2007, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d’abril com el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme (A/RES/62/139). Després de l’entrada en vigor de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, es va designar aquest dia per subratllar la necessitat d’ajudar a millorar la vida dels nens i adults que pateixen aquest trastorn perquè puguin portar una vida plena i satisfactòria. Des de llavors, organitzacions dedicades a l’autisme a tot el món han col·laborat per donar a conèixer aquest dia.