- La prematuritat afecta un 7% dels nadons. A Catalunya, cada any, neixen prop de 4.500 nadons abans de temps i, encara que actualment, la majoria de nens i nenes prematurs no presenten seqüeles greus, poden donar-se retards maduratius en general, de caràcter orgànic i funcional.
Avui, 17 de novembre, se celebra el Dia Internacional de la Prematuritat, i arreu del país es fan activitats per generar sensibilitat i consciència sobre aquest tema. A petició de l’Associació de Prematurs de Catalunya, “Som Prematurs”, l’Ajuntament de Vilanova del Camí il·luminarà aquest vespre la façana de la casa consistorial de color porpra, que representa la prematuritat i la lluita per a la defensa dels drets dels infants nascuts abans de temps.
L’any passat, més de 70 Ajuntaments i institucions del país van il·luminar les seves façanes amb motiu del dia internacional de la prematuritat. Des de Som Prematurs creuen que, “aquesta és una bona manera de donar a conèixer una realitat dura i invisibilitzada que necessita tot el suport mèdic i institucional”.
Des de l’entitat, declaren que “en un dia com aquest no poden oblidar que les dificultats que en molts casos comporta la prematuritat per als nens i les famílies, s’agreugen encara més en les circumstàncies actuals”.
La prematuritat afecta un 7% dels nadons. A Catalunya, cada any, neixen prop de 4.500 nadons abans de temps i, encara que actualment, la majoria de nens i nenes prematurs no presenten seqüeles greus, poden donar-se retards maduratius en general, de caràcter orgànic i funcional, que fa que molts progenitors deixin de treballar durant els primers anys de vida del seu fill per cuidar-lo i propiciar un bon procés maduratiu.
Des de Som Prematurs, declaren que la prematuritat extrema és equiparada com una malaltia greu o càncer. Per això, afirmen, cal continuar amb la recerca i la investigació, especialment per trobar la manera de tractar la prematuritat de forma integral.