L’alcalde Joan Vich descarta un possible pacte amb VA!

05 Nov 2013

Joan Vich arxiuL’alcalde de Vilanova del Camí Joan Vich descarta un possible pacte amb VA!

Assegura que el pacte es va trencar, no pas per voluntat pròpia, sinó per la negativa de Francisco Palacios, líder de VA! de fer un pas al costat mentre durés el procés judicial relacionat amb el cas del Club Bàsquet Vilanova.

El líder del VA es va oposar des del primer moment a deixar les seves responsabilitats de govern i segons Vich, va amenaçar en dimitir en bloc, si es mantenien les posicions.  Aquesta actitud, que Vich qualifica d’inadmissible i de deslleial vers el soci de govern, va ser definitiva perquè l’alcalde l’obligués a cessar dels seus càrrecs. En aquest sentit l’alcalde també ha volgut recordar que la decisió només afectava a Francisco Palacios i no a la resta dels regidors del grup que, excepte Marta Trullols, van decidir dimitir. 

Respecte a la regidora no adscrita Marta Trullols, fins llavors, membre de VA! Vich ha negat que hi hagués hagut converses prèvies a la destitució de Palacios. L’alcalde explica que l’actitud “xulesca” de Palacios ja havia provocat la baixa de 10 membres de la candidatura del VA i Marta Trullols, va decidir que tampoc volia continuar a les files del VA.

Les relacions entre el PSC i VA des del moment de la dimissió del grup han estat, segons explica Joan Vich, pràcticament inexistents. Per una banda, diu l’alcalde, perquè han treballat poc, i per l’altra, perquè han mantingut una actitud seguidista sobretot amb alguns grups de l’oposició.

Francisco Palacios ha reclamat en alguns mitjans de comunicació l’Alcaldia, un dels acords pactats amb el PSC després de les eleccions municipals del 2011. Un fet que només podria donar-se si es renovés el pacte de govern o si es formalitzés una moció de censura. Una opció que Joan Vich creu difícil donat que l’arc municipal contempla forces polítiques contràries i enfrontades.