L’alumnat de 3r de primària escriu i il·lustra una nova aventura pel Joanoi, el Pompei i la Martina | ÀUDIO

15 Mai 2019

Can Papasseit ha estat l’escenari, aquest matí, d’una nova aventura del Joanoi, el Pompei i la Martina, els tres personatges que representen, en la ficció, a les escoles de Vilanova del Camí. La història ha estat escrita per l’alumnat de 3r de primària del Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata, dins el projecte del Conte Col·laboratiu

conte collectiu 3r escoles (13)

Una vegada més, els centres han compartit la creació d’un conte que té com a protagonistes els trigèmins, uns personatges força coneguts hores d’ara pels alumnes vilanovins, perquè fa gairebé una dècada que els porten d’aventura en aventura, vivint històries d’allò més curioses i originals.

La culminació del treball és la narració en públic. Novament ha anat a càrrec de la contista Mònica Torra que ha fet les delícies de petits i grans, amb una interpretació molt divertida i plena d’expressivitat del conte titulat “A la recerca de la Martina”, una aventura plena de misteri.

Ha estat una actuació molt interactiva, perquè l’alumnat ha seguit amb atenció la narració i també ha ajudat a Torra quan els ho requeria, ja fos per descriure els personatges, com per avançar en les seves peripècies.

Des de les direccions dels tres centres, Raúl Rubio (Pompeu Fabra), Ivet Domínguez (Marta Mata) i Mercè Roldán (Joan Maragall) han fet arribar l’agraïment als infants i també als col·laboradors que han fet possible l’activitat, entre els quals hi havia l’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora d’Educació, Eva Vadillo.

La matinal ha acabat amb un esmorzar per gentilesa d’AlimentArt, a la plaça de Can Papasseit.

conte collectiu 3r escoles (24)

Gairebé 10 anys escrivint contes col·lectius a partir d’una maleta viatgera

Aquesta és una de les primeres iniciatives que van començar a emprendre conjuntament les tres escoles vilanovines, un projecte que “uneix una mica més els infants del municipi” tal i com assenyalen des de les escoles, “i els dona l’oportunitat de convertir-se en escriptors i il·lustradors d’un conte”.

El procés comença a principi de curs, amb una “maleta viatgera” buida que l’alumnat va omplint amb idees, arguments i dibuixos, en diferents fases. Enguany, ha estat l’escola Joan Maragall l’encarregada d’iniciar el conte, que ha continuat el Pompeu Fabra amb l’elaboració del nus, i ha finalitzat el Marta Mata.

És un treball complex en què els alumnes de 3r participen per grups, però és també “molt gratificant” com expressaven tres de les tutores del curs: Joana Martínez, del Pompeu Fabra, Susana Benedí, del Joan Maragall i Cristina Vargas, del Marta Mata, que en nom dels tres centres han felicitat als alumnes per la bona feina que han fet i per la imaginació que han demostrat en l’elaboració de la història. La regidora d’Educació de Vilanova del Camí, Eva Vadillo es mostrava també molt satisfeta pel bon desenvolupament d’aquesta activitat. Vadillo afirma que cal “continuar apostant per les activitats col·lectives a les escoles vilanovines, perquè crea un nexe d’unió municipal” i a més a més, “el fet que es faci l’activitat conjuntament entre les tres escoles ajuda a l’alumnat a fomentar la socialització entre ells”, afegeix.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by