L’alumnat de cinquè juga i aprèn matemàtiques per mitjà d’una gimcana |ÀUDIO|

04 Mai 2018


Les aules de cinquè de les tres escoles de primària de Vilanova del Camí han participat aquest matí de divendres, en un nou projecte comú: el 5×3. Consisteix en una gimcana matemàtica que els ha requerit concentració i treball cooperatiu. L’activitat organitzada pels tres centres –Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata– ha comptat amb la col·laboració de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i s’ha desenvolupat al parc fluvial, al costat de la zona esportiva


5x3 gimcana matemàtica (2)-1200Raúl Rubio, director de l’Escola Pompeu Fabra, explicava com s’han organitzat, aquest matí; “han fet grups i s’han batejat amb un nom relacionat amb el món dels pirates, disposats a enfrontar-se als reptes matemàtics que els han preparat”.

Aquestes són les primeres Olimpíades Matemàtiques que organitzen les escoles vilanovines i l’experiència, assegura Mercè Roldán, directora de l’Escola Joan Maragall, ha estat molt satisfactòria. Roldán ha destacat l’ambient en el que s’ha desenvolupat la matinal. “Els joves han estat capaços”, diu Roldán, “d’organitzar-se ràpidament i es nota la bona entesa i la concentració que tenen”.

Els grups estaven formats per nens i nenes de les tres escoles i han començat la seva coneixença aquest matí, quan han compartit un esmorzar ben saludable a base de fruita, per gentilesa de la regidoria d’Educació. Els equips, explica Daniel Tomàs, coordinador de la Comunitat de grans de l’Escola Marta Mata, els han confeccionat els professors.

L’activitat, segons afirmen els responsables de les tres escoles vilanovines, tindrà continuïtat perquè l’objectiu és que durant tota la primària, l’alumnat pugui compartir diferents projectes amb diferents continguts curriculars.

Tots els participants han rebut un diploma per la seva participació en aquesta matinal, així com una motxilla de regal.

5x3 gimcana matemàtica (12)-V1200


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by