L’alumnat del Pla de les Moreres reflexiona sense tabús per trencar amb les violències sexuals

25 Mar 2019
Tabu activitat institut violencia sexual (2)

Aquesta setmana, els alumnes de 3er de la ESO de l’Institut Pla de les Moreres participen en una activitat anomenada “TABÚ: Tu tries què t’hi jugues!” a l’espai de Can Muscons de Vilanova del Camí. Es tracta d’un joc per parlar de les violències sexuals i per acompanyar els nois i les noies a sentir-se lliures en la seva manera de ser i en la seva manera d’estimar i de relacionar-se

Els límits i el consentiment, l’assetjament i la cosificació del cos de les dones seran alguns dels temes que la dinàmica proposa per visibilitzar violències que són quelcom quotidià, però que cal poder identificar i assenyalar per eradicar-les. “Aquest fet és cabdal per construir una societat més justa i igualitària i per abordar les violències sexuals des de la prevenció”, afirmen des de l’institut.

Partint de quatre murals que es disposen per l’espai municipal de Can Muscons  i que són la porta d’entrada als tres recorreguts virtuals, mitjançant un codi QR, cada jove haurà de respondre quina opció escolliria en les diferents situacions que es plantegen.

En finalitzar els recorreguts es realitzarà una activitat grupal que compartiran amb la resta de companys i companyes que facilitarà la dinamització i la reflexió sobre els continguts treballats.

Segons expliquen des de l’institut una de les línies estratègiques del PEC del Pla de les Moreres és la coeducació, una acció educativa fonamentada en el reconeixement de les potencialitats i individualitats de l’alumnat, per potenciar la igualtat real d’oportunitats.

L’ àrea de Jovenut de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha participat activament en aquesta activitat que ha comptat amb el suport de Diputació de Barcelona. El dinamitzador de Joventut ha pres part en les diferents sessions de formació i ha vetllat perquè l’experiència es portès a terme en un espai adient, Can Muscons, que ha estat molt ben valorat per alumnes i professors.


Cartell Tabú activitat institut violencia sexual