L’Anoia del Camp a la Taula dedica un monogràfic a l’empresa Mas d’en Nogués elaboradora de fruits secs artesans |VÍDEO|

05 Jul 2018


El projecte Anoia del Camp a la Taula del Consell Comarcal de l’Anoia ha dedicat un monogràfic a l’empresa vilanovina Mas d’en Nogués que des de fa dues dècades porta a taula fruits secs al natural o cuinats a partir de receptes tradicionals. L’elaboració es fa des de l’any 2007 a Vilanova del Camí, tot i que l’empresa va començar a caminar l’any 1999 a Maials (Segrià). El vídeo monogràfic es pot veure en el canal de youtube d’Anoia Turisme i que promociona a les seves xarxes socials


El ventall de fruits secs que fan, com explica Angelina Canyelles des de Mas d’en Nogués, inclou les ametlles, avellanes, anous, anous de macadàmia, cacauets o anacards, tant al natural com elaborats amb diferents gustos. Així, molts dels fruits secs es poden trobar garapinyats, caramel·litzats, torrats, amb xocolata o amb diferents espècies com al romaní o al curry.

Mas d’en Nogués va iniciar el seu camí quan el Josep, la parella de l’Angelina, va decidir “donar un valor afegit a les ametlles” que collia dels seus camps a Lleida, on conreava ametllers i oliveres. La matèria primera encara avui és de proveïdors de proximitat. Les ametlles les compren a productors de Maials i de la resta de Catalunya, com és el cas de les avellanes. Com explica Angelina Canyelles, “tot el que podem comprar aquí ho comprem aquí”.

Una altra mostra d’això és el codonyat, que fan artesanalment amb matèries primeres de les terres de Lleida: “codony i sucre, sense cap additiu”, diu l’Angelina.

A més, les ametlles al natural i en les seves diferents elaboracions compten amb la certificació de producte ecològic i tots els productes que elaboren estan certificats com a productes sense gluten.


A la comarca de l’Anoia, els productes de Mas d’en Nogués es poden trobar a la seva botiga obrador de Vilanova del Camí (carrer Sant Jordi, 58), al mercat municipal de Vilanova, al Caprabo del Carrer Sant Josep d’Igualada i a Opcinatura, entre d’altres establiments. Properament enllestiran una pàgina web on es podran comprar online els seus productes.


A més de la distribució comercial, també fan detalls i encàrrecs personalitzats per celebracions com bodes, batejos o comunions.

L’Anoia del Camp a la Taula és un projecte del Consell Comarcal de l’Anoia que recolza les petites empreses agroalimentàries de la comarca. El projecte està recolzat per la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.