L’assistència als actes del Dia d’Andalusia, a Vilanova del Camí, superen totes les previsions

01 Mar 2011

CasaAndaluciaAquest cap de setmana la Casa d’Andalusia de l’Anoia, amb seu a Vilanova del Camí, va commemorar el Dia d’Andalusia, amb un programa d’actes que es va desenvolupar a les instal·lacions de Can Papasseit, amb molt d’èxit.

Els organitzadors esperaven unes 200 persones, però la realitat és que en total es calcula que hi van fer cap 400, el doble del previst. També a l’hora del dinar es va superar la previsió que era de 200 comensals i finalment en van ser 300. La venda de tiquets anticipadament havia estat fluixa i per tant ningú no se s’esperava tanta presència.

Hi havia famílies senceres de Vilanova del Camí però també d’altres punts de la comarca i no només d’Igualada i Montbui. La presidenta de la Casa d’Andalusia, Júlia Moreno destacava la procedència de molts assistents de Piera, Calaf o Capellades.

Els actes van començar dissabte amb l’actuació del cor de la Casa d’Andalusia de Vilanova del Camí “Rocieros del Camino” i la música programada i seleccionada per un dj va allargar la festa fins la matinada amb una selecció de rumbes i sevillanes.

Diumenge, després de l’esmorzar a base de migas i sardines, es va celebrar la missa rociera, seguida amb devoció i respecte i cantada pel cor de l’entitat Rocieros del Camino, i en acabar hi va haver l’ofrena floral a l’estendard de la verge.

Els encarregats de preparar el dinar van posar-hi tot el seu art mentre l’alegria i la celebració festiva s’encomanava entre els assistents que s’entretenien, ballant alguns, cantant o compartint l’estona a Can Papasseit. El menú del dinar de germanor potaje andalús i carn amb salsa, va satisfer els paladars. També hi va haver temps per la poesia i l’espectacle. El regidor Antonio Cano en qualitat també de membre de l’entitat, va recitar un emotiu poema basat en la història d’Andalusia i el perfil de l’andalús, els seus orígens, barreja de cultures i les seves expressions culturals pròpies, tot plegat acompanyat amb les notes musicals a la guitarra de la seva filla Beatriz Cano.

També van ser a la festa en un moment o altre l’alcalde Joan Vich, la regidora Francina Gabarró i els regidors Carles Majoral i Antonio Sánchez, entre altres. A la sobretaula van actuar també els quatre grups de sevillanes, els alumnes dels cursos de ball de l’entitat, una vintena llarga, que van demostrar els coneixements adquirits a partir de les classes a les quals han assistit, i que van sorprendre gratament als assistents, segons ha explicat la presidenta de la Casa d’Andalusia.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by