L’Associació Salut Mental Anoia inicia una campanya a Verkami per poder fer un taller d’artteràpia |ÀUDIO|

10 Jul 2018


L’Associació Salut Mental Catalunya Anoia ha iniciat una campanya de micromecenatge. Per mitjà de la coneguda plataforma Verkami volen aconseguir uns 800 euros per fer realitat un taller d’expressió artística i terapèutic.  Tenen fins el 27 de juliol per aconseguir aquesta quantitat i tothom hi pot col·laborar fent aportacions a partir dels 5 euros a canvi de petites o grans recompenses en forma de pintures


Associacio salut mental anoia Campanya Verkami jun18 2-1200

L’Associació Salut Mental Anoia és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l’any 1998 per iniciativa d’un grup de familiars de persones amb malaltia mental, amb la finalitat de millorar la seva integració social i també per donar-se suport i orientació mútua. L’entitat, amb 20 anys de trajectòria, ha consolidat dues actuacions vertebrals: l’atenció familiar i el Club Social AIDAR, un recurs psicosocial d’inclusió comunitària i rehabilitació. És dins aquest servei que es desenvoluparà el taller artístic pel qual estan buscant finançament.

“Happening, l’expressió artística per la salut mental”. Aquest és el títol de la campanya de crowdfunding que vol animar a tothom a conèixer l’entitat i donar-los un cop de mà per tirar endavant aquest projecte que des de l’associació feien possible, fins ara, amb el suport econòmic d’una entitat bancària. Montse García, la presidenta de l’associació explica que enguany, s’han quedat sense aquest finançament, i que per això busquen una nova fórmula per poder donar-li continuïtat, ja que era molt beneficiós per als usuaris.

Marina Pedrós és la tallerista que ha dirigit l’activitat durant aquest curs i podria ser també la responsable el curs que ve, si es pot repetir. Destaca la possibilitat que tothom pugui “expressar-se a la seva manera, lliurement, i que el resultat és molt maco i gratificant”. Està demostrat que els beneficis que aporta a les persones que realitzen l’activitat són extraordinaris. Segons assenyalen des de l’entitat “s’ha observat com persones que pateixen tremolors degut a l’afectació del trastorn i la medicació, dibuixen sobre la tela i desapareix, o bé, persones que els hi costa expressar les emocions verbalment, són capaces de plasmar-ho en obres d’art”.

“Happening defineix tota l’experiència que sorgeix de la seqüència provocació-participació-improvisació” expliquen des de l’ASM Anoia. Per això és el nom que se li vol donar a aquesta activitat d’artteràpia, on Marina Pedrós afirma “passen moltes coses”.

Cristina Palomar, una de les participants al taller, compartia els beneficis terapèutics. I és que l’activitat permet que persones que tenen algun tipus de problemàtica relacionada amb la salut mental, puguin canalitzar les seves emocions a través de l’art. Palomar ens donava testimoni a Ràdio Nova, tot dient que no només s’ho passa bé, sinó que també li permet expressar tot el que li passa pel cap i no és capaç d’explicar.

La totalitat dels diners obtinguts gràcies a la campanya de micromecenatge anirà dirigida a l’activitat (sou de la tallerista i material). Dins l’espai “Visc al matí” és realitzarà un cop a la setmana, en horari de matí, a partir del setembre del 2018. En total seran disset sessions, de dues hores, on els participants aniran evolucionat i perfeccionant la tècnica, i sobretot l’expressió a través de la pintura.

Hi ha diverses maneres de col·laborar amb l’associació per tal que es pugui realitzar l’activitat, fent aportacions com dèiem a partir dels 5 € i fins a 100 € a canvi d’una làmina personalitzada, un quadre de mida petita, mitjana, gran… depenent de la quantitat que s’hi aporta. La presidenta de l’associació convida als mecenes “no només a participar del projecte sinó també poder conèixer l’entitat i els autors de les obres que hagin comprat”. De fet fins i tot hi ha una recompensa que dona la possibilitat als mecenes d’assistir un dia a l’activitat per observar la dinàmica i la creació en viu de l’obra.


web google icons

Trobareu la campanya activa a Verkami fins el dia 27 de juliol

https://www.verkami.com/projects/20920-happening-lexpressio-artistica-per-la-salut-mental