L’Associació Sardanista de Vilanova del Camí compleix 10 anys |ÀUDIO|

09 Nov 2017


L’Associació Sardanista de Vilanova del Camí celebra aquest diumenge 12 de novembre, 10 anys de vida al municipi. Ho fa amb una ballada a la plaça del mercat. Per aquesta ocasió els acompanyarà la cobla Terres de Marca, un quintet d’Igualada. Serà una forma de donar un caire festiu i especial a aquesta diada de celebració


Montserrat Valenti membre associació de sardanistes de vilanova del cami (3)L’actuació en viu serà una bona manera de diferenciar el ball que fan cada segon diumenge de mes, amb música enllaunada en un equip de so portàtil, com ens explicava Montserrat Valentí membre de l’Associació Sardanista de Vilanova a La Carmanyola de Ràdio Nova.  

La colla sardanista vilanovina va començar, ara fa deu anys, de la mà de la llavors regidora de Cultura Francina Gabarró, qui va proposar a Fina Cortés, mare de la Montserrat i vilanovina molt implicada al municipi, tirar endavant l’activitat. I és que la família de la Montserrat ha estat sempre molt vinculada al món sardanista. Bona prova és el compromís en la recuperació del grup sardanista igualadí Montserratí que va estar actiu durant 30 anys. Aprofitant que Cortés estava jubilada, Gabarró li va proposar fer uns tallers de sardanes i així va començar l’activitat de l’associació al municipi.

Actualment la colla aplega unes 50 persones i tot i que ja ha començat el curs encara s’hi va incorporant gent, cada dimecres. Pel que fa a les persones que van a aprendre sardanes, solen pertànyer al grup de la mitjana edat i gent gran. També hi ha persones que hi van perquè els agrada aprendre a ballar diferents estils. “Potser tenen en comú el fet de tenir més temps lliure”, com reconeix Valentí.

Des de l’associació col·laboren habitualment amb altres entitats i ja han confirmat que seran presents dins els actes de la Fira de Nadal, el 3 de desembre, amb l’objectiu també de recollir diners per la Marató de TV3.

Avui a La Carmanyola i gairebé per acabar l’entrevista, li hem demanat a Montserrat Valentí que faci una crida a la participació d’aquesta festa de la sardana per celebrar els 10 anys a Vilanova del Camí. Recordem que la ballada es farà diumenge, a les 12 del migdia, a la plaça del Mercat amb la cobla Terres de Marca.

Ballada de sardanes nov 17


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by