L’Audiència Provincial arxiva el procés judicial contra Francisco Palacios

31 Oct 2013

PalaciosLa denúncia contra el regidor de Vilanova Alternativa, Francisco Palacios, s’ha arxivat definitivament. L’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat l’auto dictat el passat mes de març pel Jutjat d’Instrucció número 5 d’Igualada, que arxivava la denúncia contra el regidor en no trobar indicis de delicte en la seva gestió al capdavant del Club Bàsquet Vilanova. Els pares del club que el denunciaven van interposar un recurs contra l’auto dictat pel jutge i pel fiscal que instruïa el cas a Igualada. Ara, la resolució dictada per l’Audiència Provincial, a més d’arxivar el cas, tanca la possibilitat d’interposar-hi recurs.

Els fets recordem es remunten al desembre de 2011 quan un grup de pares del Club Bàsquet Vilanova va denunciar el líder de Vilanova Alternativa, Francisco Palacios, qui havia presidit aquesta durant dotze anys. L’acusaven d’irregularitats i mala gestió al capdavant del club i d’haver-se embutxacat diners. Arran de la denúncia, Palacios va ser imputat per un delicte d’estafa, falsificació de documents i apropiació indeguda i va haver de presentar declaració el 7 de maig de 2012.

La seva imputació va generar un important conflicte dins la corporació vilanovina. La majoria dels grups de l’oposició van demanar-li que es retirés de l’acció de govern fins que no sortís una sentència. En aquell moment, Francisco Palacios era primer tinent d’alcalde i Vilanova Alternativa governava en coalició amb el PSC. A més, l’acord de govern preveia que Palacios assumís l’alcaldia a mig mandat.

Palacios es va mostrar inflexible davant la petició del consistori d’abandonar la primera línia política i l’1 de març de 2012, l’alcalde Joan Vich (PSC) va cessar-lo de les seves funcions i va trencar el pacte de govern amb VA. A això cal afegir la baixa de la regidora Marta Trullols que va abandonar Vilanova Alternativa per desavinences i va passar a governar amb el PSC com a trànsfuga.

Avui, en declaracions a La Veu de l’Anoia i infoanoia Francisco Palacios es mostrava molt content per l’arxiu del cas i sentencia que “el temps posa a cadascú al seu lloc” i afirma que tant l’oposició com Joan Vich “van mentir per beneficiar-se políticament” d’aquest afer.