- El webinar inclourà una taula d’experiències per abordar els maltractaments a les persones grans des de perspectives ben diverses
L’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA) del Consell Comarcal de l’Anoia compleix aquesta tardor cinc anys d’activitat i ho vol festejar amb la programació d’un webinar sobre el maltractament a les persones grans. Un tema que s’abordarà des de diferents perspectives.
Coincidint amb aquest cinquè aniversari, l’EAVA ha programat per dimarts 17 de novembre, de 12 a 14:30 h, un webinar titulat “L’EAVA: 5 anys abordant les situacions de maltractament a les persones grans”. Comptarà amb la presentació institucional a càrrec del president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, i de la Coordinadora de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de Diputació de Barcelona, Teresa Llorens. Tot seguit, les integrants de l’EAVA, Carla Casas, Alba Ruana i Glòria Fité, explicaran la trajectòria d’aquests cinc anys i aportaran element reflexius sobre la intervenció d’un equip especialitzat en aquest fenomen. A continuació, es desenvoluparà una taula d’experiències moderada per Jordi Muñoz Iranzo, president de l’Associació per l’Investigació dels Maltractaments a les Persones Grans (EIMA).
Es presentarà el “Programa de prevenció dels maltractaments” a càrrec de Pilar Martínez de la Diputació de Barcelona, “La prevenció dels maltractaments” amb Glòria Pla del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el “Teléfono contra los abusos en el vejez: mucho más que una orientación” a càrrec de Paula del Río Arronis de la Confederació Estatal de Mayores Activos (CONFEMAC) i, finalment, “Edadismo y maltrato en la Unión Europea” amb Nena Georgantzi d’Age Platform Europe.
Les persones interessades a participar-hi poden enviar un correu electrònic amb les seves dades a bherrera@anoia.cat.
L’equip especialitzat de l’EAVA té com a objectiu prevenir situacions de maltractaments, oferir una atenció multidisciplinària per tal de reduir els possibles danys que causa aquest tipus de situacions sobre la persona i també sobre el seu entorn. Així doncs, ofereix la màxima visió integral de la situació i qualsevol professional pot demanar assessorament per a, en cas necessari, avaluar la situació, intervenir de forma interdisciplinària i fer-ne el seguiment oportú fins al cessament d’aquesta violència.