Les eleccions al Parlament convoquen més de 9.200 electors vilanovins

25 Set 2015

Més de 9.200 electors vilanovins estan cridats a participar el proper diumenge en les eleccions al Parlament de Catalunya. Uns comicis extraordinaris, no només perquè l’actual govern català ha avançat la cita un any abans d’acabar oficialment la legislatura sinó pels motius que esgrimeix per presentar aquestes eleccions en clau plebiscitàries amb la intenció d’avançar en el procés sobiranista.

Aquesta setmana, a Ràdio Nova hem entrevistat alguns dels candidats comarcals que formen part de les candidatures majoritàries a la província de Barcelona. Hem buscat els més propers a l’Anoia i hem pogut parlar amb membres de la CUP, Catalunya sí que es pot, Unió, PP, PSC i Junts pel Sí.

A la candidatura de Junts pel Sí hi ha les fins ara diputades Alba Vergés (ERC) i Maria Senserrich (CDC), en el número 23 i 29 respectivament, i amb moltes opcions d’entrar al Parlament després de les eleccions.

La regidora vilanovina Noemí Trucharte és una de les tres candidates pel PSC. Va al número 18 per Barcelona. La igualadina Clara Casares va al número 32 i el portaveu del PSC a l’Ajuntament de Piera, Javier Perellón, està al 41.

L’exfiscal resident a Igualada, Martín Rodríguez Sol, figura al número 2 de la llista d’Unió, candidatura que tanca l’exalcalde d’Igualada Manuel Miserachs i en la qual també hi ha la regidora dels Hostalets de Pierola Natividad Escala (28), la igualadina Sandra Montes (55) i l’odenenc Andreu Garcia (71).

El fins ara membre de la Mesa del Parlament, Pere Calbó, figura al número 16 de la candidatura per Barcelona, que també compta amb el president comarcal Joan Agramunt, en el número 27.

La candidatura Catalunya Sí que es pot, integrada per ICV, EUiA, Podem i Equo està representada a l’Anoia per la regidora montbuienca d’ICV-EUiA Coral Vázquez, número 53 per Barcelona.

La capelladina Susana Moreno, 2a tinent d’alcalde de Capellades, és la número 30 de la CUP per Barcelona, llista que encapçala Antonio Baños.

I la candidatura de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía té a la igualadina Susana Beltran, fins fa poc vicepresidenta de l’entitat unionista Societat Civil Catalana, al vuitè lloc i com a independent.

A Barcelona hi ha dues candidatures proclamades més: Recortes Cero-Els Verds i el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA)

Un total de 40 candidatures proclamades

En total són 40 les candidatures, proclamades oficialment, que concorreran a aquestes eleccions a les 4 províncies. A Barcelona s’han proclamat 9; a Girona, 11; a Lleida, 10; i a Tarragona, 10. En total, s’han exclòs tres de les candidatures presentades inicialment. A Barcelona no ha estat proclamada la candidatura de Guanyem Catalunya – Ganemos; a Girona ha quedat exclosa la d’Escons en Blanc, i a Lleida no s’ha proclamat la de Pirates de Catalunya – Per decidir-ho tot.

En conjunt, són 24 candidatures menys que a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012, en què se’n van proclamar 64. A Barcelona s’ha passat de 16 candidatures proclamades el 2012, a 9 en aquests comicis; a Girona, s’han reduït de 16 a 11; i a Lleida i Tarragona, s’ha passat de 16 a 10.

Els col·legis electorals vilanovins

Diumenge els espais habilitats com a col·legis electorals seran, igual que en els darrers comicis municipals, seran 7: el Centre Obert, les escoles Marta Mata, Pompeu Fabra i Joan Maragall; el Casal de la Gent Gran, el  Centre Cívic al barri de La Pau i la Llar d’Infants El Molinet.

El dia de la votació els membres de mesa han de ser al col·legi electoral que els correspon a les 8 del matí, per tal de constituir les meses electorals. L’obertura al públic per exercir el dret a vot és de 9 del matí a 8 del vespre.