Les ‘Pulseras Candela’, article estrella d’una reeixida matinal de les cooperatives escolars del Joan Maragall |FOTOS|

11 Mai 2018

cooperatives joan maragall 2018 (14)-V11album-fotografic-faldo-borde


La xarxa de cooperatives de l’alumnat de cinquè de l’Escola Joan Maragall ha viscut una reeixida matinal de vendes a la plaça del Mercat. Amb aquest èxit culmina el treball que han portat a terme al llarg del curs que també ha tingut fins solidaris


L’exposició i la venda dels articles ha anat a càrrec de les cooperatives escolars de les tres classes de cinquè: Supermanualitats JM, Joan Maragall artistes i La petita botiga del Joan Maragall. En una hora i mitja, amb la complicitat de les famílies, amistats i veïnat en general, aquest jovent emprenedor ha aconseguit atraure la curiositat i atenció de molta clientela. Jocs portàtils, pinces pel cabell, porta llapis, clauers, porta retrats, caixetes decorades… Han estat alguns dels articles que han posat a la venda, tots a un valor inferior als 3 €.

L’article estrella del matí han estat les polseres. En poc més d’un hora han esgotat les 300 ‘Pulseras Candela’ confeccionades que han posat a la venda. El 10% de l’import el destinaran a aquesta ONG i la investigació contra el càncer infantil.

Intensa, gratificant i molt motivadora. Així ha estat la iniciativa escolar que ha implicat la formació dels docents i també de l’alumnat, des del passat mes d’octubre. A més s’ha treballat de manera interdisciplinar, implicant diferents àrees, però també creant una xarxa de treball amb les famílies i professionals diversos que han enriquit encara més aquesta experiència. Els tècnics de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí han actuat com a dinamitzadors i coordinadors del projecte posant els seus recursos al servei de l’esperit emprenedor de l’alumnat.

Fins a la plaça del Mercat s’han acostat l’alcaldessa Noemí Trucharte, el regidor de Promoció Econòmica, Francisco Palacios, i la regidora de Cultura, Imma González,  i han pogut felicitar l’alumnat per la feina feta.