- Més de 1.300 alumnes de secundària dels instituts de la Conca van participar en una acció per prendre consciència dels masclismes presents a les sèries de ficció.
- A Vilanova del Camí l’exposició “Herència de les dones arreu del món” va rebre la visita de més de 200 alumnes a Can Papasseit.
Un cop celebrat el gruix dels actes del cicle del 8 de març, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) fa un bon balanç de la participació. Malgrat haver d’adaptar la majoria d’actes a les restriccions provocades per la pandèmia, des de l’organització es mostren satisfets del seguiment que han tingut les més de cinquanta activitats programades.

A Vilanova del Camí cal destacar la bona acollida de l’exposició “Herència de les dones arreu del món” instal·lada a Can Papasseit, que va ser visitada pel públic general i també per més de 200 alumnes de les escoles de primària del municipi que van poder descobrir el llegat que les dones no occidentals han deixat a la humanitat. La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, Laura Pavón Pérez, també destaca l’èxit del Taller del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) organitzat conjuntament amb l’associació Asocprocat: “Es va agafar amb moltes forces per part de les organitzadores i les participants, i va servir per informar i crear consciència sobre la desigualtat de gènere i la importància d’impulsar canvis”, afirma la regidora Laura Pavón.
En conjunt, la MICOD fa un molt bon balanç de les activitats organitzades per la pròpia entitat, d’entre les quals destaca l’acció conjunta als instituts, amb la participació de 1.320 alumnes de secundària d’onze instituts de diversos municipis de la Conca d’Òdena. L’acció consistia en la visualització d’un vídeo de la influencer Laura Grau, on feia una anàlisi de sèries de referència dels joves des d’una aproximació crítica de gènere i amb unes pautes i eines per a identificar els masclismes. La valoració que en fa la MICOD és molt positiva ja que el missatge de l’acció, clar i didàctic i per part d’una igual, facilita l’aprenentatge i la presa de consciència entre els joves.
En total han estat més d’una cinquantena d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones, amb l’objectiu de denunciar les discriminacions que pateixen les dones pel fet de ser dones i posar en relleu les lluites i reivindicacions feministes per l’equitat, els drets i llibertats, la igualtat salarial, l’erradicació dels masclismes, la visibilització, la corresponsabilitat, la conquesta de l’espai públic i, en definitiva, per aconseguir una societat més justa i igualitària. El cicle d’activitats del 8M es tancarà definitivament els dies 9, 10 i 11 d’abril amb l’obra de teatre “El silenci dels telers” al Teatre de l’Aurora.
A més a Santa Margarida de Montbui aquest divendres lliuraran el premi “Com ens veiem les dones?”, centrat en les dones i la pandèmia, coorganitzat per Dones amb empenta i l’Ajuntament montbuienc. S’han presentat 35 dones a concurs amb un total de 78 fotografies.