Les treballadores de la neteja emprenen mobilitzacions per defensar el lloc de feina 

02 Jun 2017

UTE Vilanova 4


Un grup de treballadores de la neteja afectades per la municipalització del servei que ha iniciat l’Ajuntament vilanoví ha portat, aquest matí, la seva protesta als carrers vilanovins. Lamenten que l’equip de govern no hagi optat per la subrogació dels seus contractes i que ara hagin de demostrar que estan capacitades per continuar desenvolupant un treball que porten realitzant, en alguns casos, des de fa molts anys


Lamenten que la situació actual deixi el seu futur laboral “en l’aire”, pendent d’unes oposicions, i manifesten que estan patint moments “molt complicats a títol personal”. En el comunicat que han distribuït aquest divendres, entorn de la plaça del mercat, assenyalen que s’ha procedit de manera injusta i afirmen que han demostrat durant molts anys la seva capacitat sobrada per realitzar el lloc de treball que ocupen. També recorden que la majoria són vilanovines.

Així mateix critiquen que l’equip de govern justifiqui aquesta decisió amb un estalvi econòmic, perquè segons alerten l’Ajuntament hauria de fer front a les denúncies o indemnitzacions en el cas que algunes es decidissin a interposar-les; “diners que sortirien de les butxaques de tots els vilanovins”.

Des que el govern anunciés la decisió de municipalitzar el servei de neteja d’edificis municipals i col·legis vilanovins i no prorrogar el contracte que mantenien amb la UTE Vilanova Àuria llersis, formada majoritàriament pel Taller Àuria, les treballadores han continuat mantenint reunions amb l’equip de govern, l’empresa i els sindicats per buscar una solució a la situació creada. La mesura afecta 23 treballadores, però amb diferents particularitats.

En el darrer ple municipal, algunes de les treballadores ja van fer arribar la seva preocupació i reivindicació a l’equip de govern per tal de conservar la feina. L’equip de govern sempre ha mantingut que no pot subrogar-les, però des de la CGT asseguren també en un comunicat que han fet arribar als mitjans que “es podrien haver assegurat els llocs de treball acollint-se a l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors”. El sindicat considera que “hi ha cobertura legal suficient per portar a terme la subrogació” i han instat a l’Ajuntament a fer “marxa enrere, pel bé de totes”.

Des de la CGT han volgut deixar clar –igual com afirmen també, les treballadores en el seu comunicat- que estan a favor de la municipalització, però que no accepten que es faci d’aquesta manera.