
L’Escola Pompeu Fabra està més que satisfeta amb els resultats del treball que han realitzat al llarg del curs com Escola Verda. L’alumnat ha fet compost amb matèria orgànica treta del centre que han retornat a les plantes de l’hort escolar com adob
Escola Pompeu Fabra
Àrea informativa dedicada
El compostatge forma part del projecte d’Escola Verda com a acció medioambiental. Aquesta activitat està dirigida per l’alumnat de 5è i un mestre del centre, el Joan, que és el cap del grup de treball docent d’Escola Verda.
Cada dia, un parell d’alumnes de 5è s’encarreguen de recollir les restes orgàniques (generalment peles de fruita) del menjador i abocar-les al compostador situat al bosquet de l’escola. Amb l’eina corresponent, remenen la matèria orgànica amb l’estructurant (palets de fusta de branques primes de la tala d’arbrat del municipi).
Després de tot un curs escolar, aquesta setmana han obert el compostador i han obtingut el compost que han distribuït per tot l’hort de l’escola, per tal que les plantes creixin i donin més i millors fruits. De fet, segons afirmen des del centre, des que aboquen el compost a l’hort, “les plantes tenen un molt bon creixement i els fruits són més abundants”.
L’escola està molt satisfeta per l’èxit d’aquesta experiència mediambiental del programa Escola Verda i han felicitat als escolars que ho fan possible.