- Les Jornades Ecològiques s’han celebrat del 22 al 26 de març i han incorporat diferents actes: xerrades, concursos, sortides a l’entorn i un acte reivindicatiu com a escola verda i ecològica.
- L’alcaldessa i la regidora d’Educació, Noemí Trucharte i Eva Vadillo, van participar en l’acte de cloenda durant el qual van destacar la tasca pedagògica i de divulgació que l’escola ha fet durant aquestes tres dècades per crear consciència entre els més petits.
L’Escola Pompeu Fabra va tancar aquest divendres la celebració de les Jornades Ecològiques, un projecte identitari de l’escola que enguany arriba a la seva 30+1 edició. Enguany s’ha treballat la necessitat de viure sense plàstics.
Aquesta celebració estava prevista per al curs passat però no va ser possible a causa del confinament i el tancament dels centres. Per això des de la direcció de l’escola es va proposar celebrar-la enguany.
Les Jornades Ecològiques defineixen el Pompeu Fabra i marca el seu dia a dia al centre. És una iniciativa, expliquen des de l’escola que s’estimen per la seva trajectòria al llarg d’aquests 30 anys d’història.
Cada curs, les Jornades Ecològiques segueixen una temàtica diferent, i aquest any, el tema central ha girat entorn a la necessitat de reduir els plàstics al planeta. Del 22 al 26 de març, l’escola ha programat diverses activitats que es van obrir amb una xerrada amb Sheila Grados, una mare de l’escola, que va compartir amb els infants com viure sense plàstics.
També s’ha fet un concurs de monstres de plàstic, amb premis per al monstre més creatiu, que ha estat per a P3, Caputxeta i Patufet; el més original, per a l’alumnat de 2n, Flautista d’Hamelin; i per al més Terrorífic per a 6è, Robin Hood.
Així mateix, el centre va organitzar una caminada per la Riera de Castellolí amb els més petits, i una bicicletada pel parc fluvial adreçada a l’alumnat de 3r a 6è. També s’han preparat jocs educatius als passadissos de l’escola, un vídeo inicial amb entrevistes als mestres, conduït per l’alumnat delegat verd; un díptic de conscienciació cap als 0 plàstics i la realització de cartells reivindicatius amb els lemes de les aules.
La nostra salut i la del planeta
L’acte de cloenda es va fer de manera telemàtica, la situació actual no ha permès obrir-lo a les famílies, i va comptar amb la participació de l’alcaldessa Noemí Trucharte; la regidora d’Educació, Eva Vadillo; Lluís Pagèspegit, representant de les Escoles Verdes de Catalunya; representants de l’AFA de l’escola i de Raúl Rubio, director del centre.
Des de l’Ajuntament, Trucharte i Vadillo van agrair a l’Escola Pompeu Fabra, la tasca pedagògica i de divulgació que han fet durant aquestes tres dècades per crear consciència entre els més petits. I van destacar la importància de treballar, des de l’escola, temes com l’ecologia, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient perquè això tindrà un pes específic en el futur del nostre planeta.
L’acte es va acabar amb la lectura d’un manifest i la mostra de cartells reivindicatius a càrrec de l’alumnat de l’escola i el repartiment d’un Boc’n’roll a tots els alumnes del centre.