L’Escola Pompeu Fabra reflexiona sobre l’escalfament global en les XXVIII Jornades Ecològiques

26 Mar 2018

nou-logo-ultim-START-copia-1-v111


Del 19 al 23 de març, tot l’alumnat de l’Escola Pompeu Fabra ha treballat de valent la temàtica de les Jornades Ecològiques 2018: Què puc fer joc contra el GLOBAL WARMING? Al llarg de la setmana, “des de P3 fins a 6è, han experimentat, observat, après i practicat un munt d’activitats per conèixer quines serien les accions que podrien dur a terme, de forma individual i des de l’entorn per combatre la malaltia que pateix el planeta sobre l’escalfament global”, expliquen des del centre


La 28a edició d’aquestes jornades mediambientals s’han presentat a les aules a partir d’un vídeo creat pels nens i nenes delegats i delegades verds/es que “han explicat com trobem el planeta actualment a causa de les males accions dels humans i què podria passar si continuem sense tenir-ne cura”. A partir d’aquest treball de debat, cadascun dels cicles ha organitzat activitats relacionades amb el reciclatge, amb experiments de l’efecte hivernacle, la desertització, mapes mentals sobre el tema…

Tots els grups-classe han pogut observar una simulació dels dos ambients, situats al vestíbul de l’escola, que representaven el logotip de les Jornades Ecològiques d’aquest curs: un ambient ple de vida (amb plantes, aigua, gespa…) i un ambient desèrtic (amb sorra, brutícia, sequera…). En aquest espai han pogut reflexionar  sobre les accions que eviten aquest escalfament global. També han gaudit dels sons que es provoquen a cadascun dels ambients i han debatut sobre la necessitat d’ajudar i aconseguir millorar el nostre planeta.

A més, els més grans, han participat de la xerrada de l’entitat GEDEN, a càrrec de la Mònica Tomàs i el Cristòbal, que els han donat més informació sobre l’escalfament global, i els més petits, “han gaudit de l’espectacle  de titelles FAMILY CLIM, posat en escena pel Joan i la Noelia, mestres de l’escola, on a partir de diferents personatges s’endinsaven en els temes de reciclatge i cura de l’entorn”.

Una altra de les activitats realitzades ha estat la sortida a la deixalleria de Vilanova del Camí, on han conegut el seu funcionament gràcies a la bona rebuda i explicació de José Expósito (l’encarregat de la deixalleria) amb l’objectiu de promoure el reciclatge i la recollida selectiva.

L’activitat clau d’aquestes Jornades ha estat la Sortida Sostenible a peu i amb bicicleta al Parc Fluvial de Vilanova, molt ben acollida i valorada per la Comunitat Educativa gràcies a la participació i la bona organització per part de tots i totes. L’alumnat més petit va gaudir del passeig fins a la zona verda vilanovina i la tornada en autocar (aportació de l’AMPA de l’escola). Els més grans, organitzats pels mestres, van fer l’anada i la tornada amb bicicleta. “Cal agrair el suport, el seguiment i l’ajuda dels agents de la Policia Local de Vilanova del Camí, que van fer-ne l’acompanyament tant a peu com amb bicicleta” remarquen des del centre.

Ha estat, doncs, tota una setmana que va concloure amb l’activitat de la mona ecològica. Tota l’escola, reunida a la pista del centre, van fer la lectura dels contractes amb les accions que els comprometien com a grup-classe per combatre l’escalfament global. També van cantar la cançó pròpia de l’escola per a les Jornades Ecològiques “Al Pompeu cuidem el Medi Ambient” i van menjar les mones per grups-classe amb les lletres que representaven el títol de les jornades.

“Ha estat una setmana molt esperada per la Comunitat Educativa i unes jornades plenes d’aprenentatges i reflexions per conscienciar-se sobre la necessitat de cuidar el nostre entorn i el nostre planeta sencer”, afirmen.


info google icons

Per a més informació i enllaços d’interès: http://agora.xtec.cat/ceippompeufabravilanovadelcami/general/xxviii-jornades-ecologiques-a-lescola/1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by