- Rober Callejón, Carlos Vico i Willy Foxx estan d’acord que l’EXPO ADN Overland és una bona oportunitat per donar a conèixer Vilanova del Camí i la comarca de l’Anoia i creuen en la potencialitat de l’esdeveniment únic al país.
- L’organitzador, Rober Callejón, estima que durant el cap de setmana puguin passar per l’Expo uns quants milers de persones i confirma que aproximadament s’han fet 200 inscripcions per a pernoctar en la zona.
Vilanova del Camí acollirà el 10, 11 i 12 de març, Expo ADN Overland 2023, una Fira-Congrés sobre Overlanding, un estil de viatge i aventura a destins remots amb total autosuficiència i on el més important és el trajecte i no pas el destí. L’espai del Congrés acollirà fins a 17 ponències que abordaran temes relacionats amb el dimensionat i l’equipament del vehicle així com relacionats amb la preparació del viatge: alimentació, farmaciola, primers auxilis o nocions de supervivència.

Entre els ponents d’aquest Congrés Overland cal destacar alguns noms propis com el del vilanoví Carlos Vico, especialista en supervivència extrema, i el de l’igualadí Willy Foxx (Arnau Mateu) un reputat youtuber amb una dilatada experiència en gravació i edició de vídeo especialment de viatges, d’aventura i d’acció.
La celebració de l’Expo ADN està creant molta expectació, assegura Rober Callejón, CEO d’ADN Overland, ja que no és habitual que esdeveniments com aquest tinguin entrada gratuïta. Callejón estima que durant el cap de setmana puguin passar per l’Expo uns quants milers de persones i confirma que aproximadament s’han fet 200 inscripcions per a pernoctar en la zona.
Carlos Vico: “Conèixer com funciona la teva ment i el teu cos i com reaccionen en situacions extremes, pot marcar la diferència entre la vida i la mort”

Pel que fa al Congrés, les propostes que fan des d’ADN Overland són molt variades i toquen molts temes d’interès per als overlanders gràcies a la col·laboració de diferents professionals com el vilanoví, Carlos Vico. Especialista en supervivència extrema, fundador de l’escola de supervivència SurvivalXtreme, consultor i formador en tècniques de supervivència i autor del llibre: “Supervivent: La por sota control”.
Vico participarà en dues ponències: la primera, dissabte a les 18:30 h en la qual parlarà de supervivència. I diumenge, a les 11:00 h, juntament amb socorrista David Alcalà, Carlos Vico abordarà un altre tema important, els primers auxilis en entorns remots.
Aquest especialista en supervivència ha plantejat les ponències a partir de la seva experiència personal i professional i vol convidar a la reflexió a partir de l’anàlisi dels errors comesos amb la voluntat de facilitar l’autoconeixement, element imprescindible quan es parla de supervivència. “Conèixer com funciona la teva ment i el teu cos i com reaccionen en situacions extremes, pot marcar la diferència entre la vida i la mort”.
Sibèria, Groenlàndia, deserts com el Chebbi, Borma, o la sabana Senegalesa han estat els escollits per Vico per posar a prova les seves habilitats físiques i la seva gestió mental en les condicions més extremes. Per això diu, cal seguir quatre passos bàsics: parar, respirar, pensar i actuar. En situacions de risc, destaca Vico, és imprescindible dominar la por i controlar correctament les emocions per no entrar en pànic i estalviar energia.
Sovint, quan preparem un viatge, pensem en tot allò que ens pot fer servei, especialment en situacions complexes, però contràriament, Vico pensa que s’ha d’anar lleuger d’equipatge i assegura que no hi ha ni elements ni eines imprescindibles per posar a la motxilla. En canvi, insisteix en la importància d’informar-se amb detall de la ruta que farem, dels perills i dificultats que ens podem trobar per estar degudament preparats davant qualsevol adversitat i, sobretot, posar-hi molt de seny.
Arnau Mateu, Willy Foxx: “Per fer un bon vídeo del nostre viatge n’hi ha prou, amb un mòbil de gamma mitjana i donar ales a la imaginació i la creativitat”

Un altre dels especialistes locals que participarà en el Congrés de l’Expo ADN Overland és Arnau Mateu, conegut a les xarxes com Willy Foxx. L’Arnau és un youtuber amb molta projecció, de fet, supera els 330.000 subscriptors, i apunta alt perquè el seu repte és arribar al milió de seguidors.
Arnau Mateu es defineix com un apassionat de les aventures en majúscules al voltant del món. Enemic de la rutina, necessita adrenalina i risc i provar coses noves constantment. És una manera, diu, d’experimentar, aprendre i sortir de la nostra zona de confort.
Hem pogut compartir gràcies a les xarxes socials alguns dels treballs de Willy Foxx realitzats amb drons equipats amb càmeres de cinema, GoPro i càmeres aquàtiques entre altres, però, assegura que en l’àmbit domèstic, i amb molt poques eines es poden fer grans vídeos que recullin l’experiència dels nostres viatges. “N’hi ha prou, diu, amb un mòbil de gamma mitjana i donar ales a la imaginació i la creativitat”.
Fa poques setmanes, Willy Foxx, anunciava al seu canal de YOUTUBE les novetats per al 2023. Un any ple de reptes i d’aventures com la que acaba de viure al Dakar on vas instal·lar una GoPro, una càmera subjectiva, en el casc del pilot Marc Calmet, una experiència que va permetre viure als espectadors una etapa especial del Dakar des de la mirada del mateix pilot.
Durant aquest 2023, Arnau Mateu s’ha plantejat diferents projectes com l’elaboració d’un gran documental sobre el Dakar amb material inèdit, anar a l’Equador per fer esquí en un volcà o superar el rècord mundial de voltes en parapent i bussejar a l’Àfrica; surfejar per diferents costes del país, o recórrer l’Argentina en moto. I, evidentment, ja es prepara per participar en la gravació del seu 4t Dakar.
Les seves experiències estaran molt presents també en la seva ponència durant la qual també mostrarà el seu material: les càmeres i els drons perquè el públic els pugui veure i provar.
L’esdeveniment ha generat moltes expectatives i s’espera una bona participació

Rober Callejón, Carlos Vico i Willy Foxx estan d’acord que l’EXPO ADN Overland és una bona oportunitat per donar a conèixer Vilanova del Camí i la comarca de l’Anoia.
Rober Callejón, assegura que “l’esdeveniment ha generat moltes expectatives entre els overlanders, però també entre les persones que estimen la natura i defugen del turisme més comercial”. “L’oferta de ponències i d’activitats professionals ha estat molt ben pensada i s’ha apostat per la qualitat sense renunciar a un ambient distès i informal per donar cabuda a un públic més ampli”.
El fet que L’EXPO ADN Overland es faci fora de Barcelona, però ben a prop de la ciutat comtal i en una ubicació amb bones comunicacions, fa preveure molta participació i reforça la capacitat per fer créixer la iniciativa.