Lluïda i concorreguda representació de La Bella i la Bèstia, a Can Papasseit

15 Mar 2010

La bella i la bèstiaLa representació de La Bella i la Bèstia, va omplir de gom a gom Can Papasseit el passat diumenge. Xarxa Vilanova va tancar el cicle d’espectacles d’aquest curs amb un conte clàssic. La companyia Veus-Veus va recrear una de les més fantàstiques històries d’amor, on no hi ha lloc per la intolerància. Jugant amb un vestuari vistós i una escenografia de colors molt vius, Veus-Veus va presentar el seu particular muntatge de La Bella i la Bèstia. Un musical d’una hora de duració que va tenir enganxats a la cadira a petits i grans. Els coneguts personatges de la Bella, la Bèstia, Lumière, Dindon i Gaston, van transportar el públic al fantàstic món dels castells encantats.

Aquest ha estat, com dèiem, l’últim espectacle d’aquesta temporada de Xarxa Vilanova, que des de fa 11 anys anima al públic vilanoví a gaudir del teatre.

A Catalunya, la Fundació Xarxa d’Espectacle celebra enguany el 15è aniversari i tenen previst celebrar-ho amb una festa a la tardor, a Mollerussa, segons ha anunciat aquest cap de setmana Jaume Amigó, el president de la Fundació, durant l’assemblea de patrons celebrada a Terrassa, on s’ha incorporat com a nou Patró el municipi de Calaf.

Durant l’any 2009 els grups locals Xarxa han portat a terme, en cap de setmana, un total de 651 representacions de temporada estable amb una assistència que supera els 160.000 espectadors. Segons Agustí Coll, Cap de l’Àrea d’Espectacles “ malgrat la crisi, la programació està estabilitzada per la nostra manera de fer i les programacions mantenen el nombre d’espectadors”.

La Fundació Xarxa va ser creada el 1995 per una cinquantena de grups de persones voluntàries amb més de 20 anys d’experiència en la programació estable d’arts escèniques per a públic infantil i familiar a diverses poblacions catalanes. Des de l’any 1972, però, diversos grups de persones compromeses amb la cultura catalana i el seu futur, van començar a fer programacions estables de teatre per a nens i nenes arreu de Catalunya. Fins al 1995 amb el nom de Moviment Rialles de Catalunya, delegació funcional d’Òmnium Cultural, i d’aleshores ençà amb el nom de Fundació Xarxa, els 74 grups locals que actualment integren l’entitat segueixen treballant amb el mateix objectiu: proporcionar a les generacions més joves un lleure compromès amb la solidaritat, l’esperit democràtic i la societat catalana a través de les arts escèniques i de la cultura en general.