Lluïda posada en comú de la UDI: “Sons i Colors del Món”

25 Feb 2014

L’alumnat de 2n de primària de les escoles Joan Maragall i Marta Mata de Vilanova del Camí juntament amb el de les escoles igualadines de l’Ateneu, Dolors Martí, Emili Vallès, Escola Pia, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Maristes i Montclar van participar en una lluïda posada en comú de la Unitat Didàctica Interdisciplinària (UDI). La UDI és una activitat pedagògica que  organitzen les escoles municipals de música i art d’Igualada i que acull des de fa alguns anys Can Papasseit. L’activitat permet als mestres de música i plàstica de 2n curs de primària i a l’alumnat compartir una activitat que han treballat de manera comuna a les respectives escoles.

El passat dimecres, 19 de febrer, van fer la posada en comú. Primer, els alumnes van assajar sota la direcció d’Albert Gumí les cançons i danses que havien treballat a l’aula; cançons tradicionals de diferents cultures: Tutira Mai – Tradicional Maori, Kokoleoko – Tradicional de Ghana, Sarahka Viina – Tradicional Sami, Sakura – Tradicional del Japó, Señora Doña María – Tradicional de Sud Amèrica, Dansa de l’ànec – Tradicional dels Indis Muskhogean i Guarda la luna – Tradicional del Piemont.

Després van sortir a la plaça i van esmorzar un tall de coca i xocolata, obsequi del gremi de flequers de l’Anoia. I finalment, cap a mig matí, van entrar de nou ben abillats amb indumentàries inspirades en les vestimentes de cada una de les zones d’on són tradicionals les cançons, indumentàries i també instruments musicals i objectes sonors que els mateixos nens i nenes havien fet.

Des de l’organització reconeixent la feina dels metres especialistes de música i de plàstica que prèviament havien seguit un curs de formació específic sota la guia dels formadors Arian Morera (plàstica) i Albert Gumí (dansa) i també la del conjunt musical format per alumnes, exalumnes i professors de l’escola de música d’Igualada que va acompanyar les cançons.

En acabar, les escoles van rebre un llibret recordatori de l’activitat: amb fotografies dels alumnes i les propostes pedagògiques del curs de formació.