Llum verda a un dels grans projectes de la Llei de Barris: la urbanització del carrer Major

16 Oct 2014

Carrer Major arxiuL’Ajuntament de Vilanova del Camí i Generalitat de Catalunya van participar la setmana passada en una nova sessió d’avaluació i seguiment de les actuacions incloses dins la Llei de Barris.  El Comitè d’Avaluació i Seguiment de la Llei de Barris va fer balanç de l’estat de finançament dels projectes. En aquests moments, la Generalitat ha satisfet el 58% de la despesa i per tant, queden pendents prop de 651.000 €. En aquest sentit, i segons ha confirmat el regidor d’Obres i Urbanisme vilanoví, Antonio Sánchez, responsable polític del programa, la Generalitat habilitarà una partida amb 30 milions d’euros, en el pressupost del 2015 i el compromís és fer efectiu el deute per rigorós ordre d’antiguitat.

Malgrat ser una bona notícia, Sánchez està convençut que Vilanova del Camí no en sortirà beneficiada durant el 2015, a menys, ha dit, “que la Generalitat apliqui alguna mesura excepcional”. Tot i així, afirma que la manca de finançament de la Generalitat no posa en perill els projectes de la Llei de Barris, tampoc una de les obres que està a punt de començar, com és la urbanització del carrer Major.

Precisament dijous 23 d’octubre, està previst signar el contracte d’obres amb l’empresa Constructora de Calaf, que ha resultat guanyadora de la licitació.  L’obra sortia a concurs per 873.000 euros i finalment s’ha licitat per 661.000€. Això, assegura Sánchez, “no vol dir que el preu final de l’actuació sigui aquest perquè dependrà de com es desenvolupin les obres i dels problemes que finalment es trobi l’empresa constructora” i en aquest sentit, el regidor és conscient que “es tracta d’una obra de gran envergadura i molt complicada” que tindrà afectació per al veïnat.

Les obres del carrer Major, segons ha explicat Sánchez, es podrien fer en tres fases per facilitar el màxim la circulació dels vehicles i tenint en compte que és una de les sortides més importants de Vilanova del Camí. La primera fase comprèn el tram entre la plaça Major i carrer Montserrat; la segona, entre Montserrat i Sant Hilari, i la tercera, entre Sant Hilari i Onze de setembre.

Els treballs podrien començar a finals d’aquest mes d’octubre i podrien finalitzar, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, en el termini de sis mesos.

Valoració satisfactòria de les actuacions desenvolupades durant el curs

Casal Gent Gran 2013 renovacio façanaLa reunió de la setmana passada va servir per repassar les actuacions desenvolupades durant el 2013-2014 dins el programa de la Llei de Barris. Les actuacions més importants relacionades amb la via pública, obres i urbanisme han estat, segons ha explicat aquest matí, el regidor Antonio Sánchez a La Carmanyola de Ràdio Nova, la substitució de la xarxa de clavegueram en el carrer Major en el tram entre Santa Llúcia i Onze de setembre, la rehabilitació de la façana i la coberta de Casal de la Gent Gran i la supressió de barreres arquitectòniques en diferents carrers del casc antic.

Antonio Sánchez ha explicat també que aquest mateix mes d’octubre està  prevista la licitació d’una altra de les fases de rehabilitació del Casal de la Gent Gran que afectaran el seu interior. Les obres es faran en dues fases: la primera afectarà la planta baixa, on està previst fer una sala polivalent d’usos múltiples, i  la segona, afectarà el primer pis que actualment ocupa el Casal.

Seguint l’ordre del dia de la sessió de seguiment, la regidora de Serveis Personals, Salut i Consum, Pepita Còdol, va informar sobre les actuacions relacionades amb temes socials. Còdol va explicar la habilitació del punt d’informació i assessorament a les dones i de l’habilitació d’un espai per a ludoteques per acollir serveis destinats a conciliar vida familiar i professional

També es va deixar constància de les accions que s’han desenvolupat en el marc de Treball als Barris com els serveis d’atenció domiciliària, el programa salut als barris, la dinamització sociocultural del Casal de la gent gran, i les diferents campanyes de dinamització del comerç local.

El desenvolupament del projecte d’intervenció integral al Casc Antic i el Camp del Rei ha servit també per fomentar l’ocupació. Només aquest any es van poder contractar set persones a través dels plans d’ocupació per treballar temes diversos: des de l’atenció domiciliària a la supressió de barreres arquitectòniques.

Escolteu la Carmanyola en aquest reproductor:


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by