Manifestacions a les escoles Pompeu Fabra i Joan Maragall en contra de les retallades

18 Mai 2011

prou retallades Pompeu FabraEl professorat de les escoles Pompeu Fabra i Joan Maragall es manifesten avui en contra de les retallades del Departament d’Ensenyament i en defensa de l’Escola Pública. Els mestres afirmen que les retallades han començat a ocasionar el detriment de l’acció educativa dels centres públics.

Avui el claustre de l’Escola Pompeu Fabra s’ha manifestat per primera vegada, a la 1 del migdia, però tenen previst fer periòdiques aquestes concentracions.

De moment ja han penjat pancartes al centre i avui els mestres s’han vestit de negre per llegir un manifest on han resumit les seves reivindicacions.

Critiquen el fet que el Departament d’Ensenyament mantingui les plantilles actuals de mestres tot i l’augment d’alumnes a les aules i als centres. En el cas de l’Escola Pompeu Fabra, l’alumnat està augmentant amb una segona línia. El proper curs comptaran amb un nou grup d’alumnes de 2n de Primària, però amb la mateixa plantilla que aquest curs.

També es queixen de la reducció del 20% de la subvenció per a les despeses de funcionament dels centres educatiu i afirmen que l’exterminació de la 6a hora lectiva suposarà que un alumne perdi al llarg de la seva escolaritat un curs sencer.

També critiquen la desigualtat entre l’escola pública i la privada-concertada, ja que mentre es fa tisorada als recursos humans i econòmics de l’escola pública, continua l’augment de dotació dels recursos a les escoles concertades.

Per tot plegat ambdues escoles es continuaran mobilitzant cada setmana.

A l’Escola Joan Maragall, les concentracions van començar la setmana passada i segons han confirmat des del centre es repetiran cada dimecres i dijous a la 1 del migdia i a les 5 de la tarda. Els mestres es concentraran coincidint amb la sortida de l’alumnat i conviden als pares i mares que ho desitgin a afegir-s’hi. Les mobilitzacions es repetiran fins que no es resolguin els temes pendents o el Departament d’Ensenyament els doni una resposta.