Maribel Motos: “El valor afegit d’Estímul és el tracte familiar i personalitzat que oferim tant en la part assistencial com en la formativa”

26 Abr 2019

Estímul és una petita empresa ubicada  a Vilanova del Camí, concretament a la carretera de La Pobla, número 157 que va obrir portes l’any 2013 per intentar cobrir una sèrie de serveis socials i formatius de la població

Maribel Motos i Judit Fariña ESTIMUL (3)

La iniciativa va ser idea de Maribel Motos, que professionalmet ja es dedicava al sector social a Barcelona. La idea de poder treballar més a prop de casa i fer més fàcil la conciliació de la vida laboral i familiar la va animar a obrir el negoci.

Al principi van començar amb dos professionals que es dedicaven a la part formativa fent classes d’anglès i de reforç escolar. No va ser fins el 2017 que el negoci va ampliar-se amb els serveis assistencials gràcies a les ajudes derivades de la Llei de dependència. Actualment Estímul compta amb un equip de sis professional que ofereixen atenció domiciliària a una trentena de famílies de Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui, Igualada, Capellades i Vallbona d’Anoia. El centre està acreditats pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat per desenvolupar aquesta activitat.

Els serveis que s’ofereixen des d’Estímul són individualitzats i personalitzats i contemplen l’atenció a la llar, els acompanyaments, les higienes i ajuda per a la gestió administrativa o financera si s’escau. L’objectiu, explica Maribel Motos, és ajudar-los però alhora potenciar la seva autonomia, que se sentin actius.

Maribel Motos i Judit Fariña ESTIMUL (7)

Judit Fariña: “Cada nen és diferent i nosaltres ens adaptem i treballem segons les seves necessitats”

A banda de l’activitat assistencial, Estímul desenvolupa una activitat formativa molt important i en creixement, assegura Judit Fariña, membre de l’equip que contempla 4 mestres, 1 psicòloga i una logopeda. L’equip treballa el reforç escolar amb grups reduïts des de primària fins a  batxillerat. També els idiomes anglès i francès des de P-3 fins a batxillerat i els preparem per a les proves oficials. Aquest any, per exemple, preparen l’alumnat  per als exàmens oficials de Cambridge i així mateix per a les proves de Selectivitat.

Estímul disposa també de servei psicològic per a alumnes amb dificultats d’aprenentatge i/o conductuals.

El servei formatiu que ofereix Estímul s’ha anat adaptant amb els anys. Actualment tenen uns 165 alumnes però el centre està preparat per seguir creixent.

Tant Maribel Motos, gerent d’Estímul, com Judit Fariña, una de les mestres del centre, asseguren que el valor afegit que aporten és el tracte familiar i personalitzat. Destaquen sobretot la relació oberta i de confiança que mantenen amb les famílies i amb els usuaris, tant de l’activitat formativa com de l’assistencial, un fet que ambdues parts valoren positivament.

valors-actius-nom-tira-1080x114-1-1080x100-2

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by