- El plafó informatiu que s’ha instal·lat a la passarel·la del riu inclou 12 espècies d’ocells, alguns residents al parc fluvial i altres que es poden observar únicament durant els períodes estivals.
- El plafó inclou consells, normes, i prohibicions: cal recollir les femtes dels gossos, no es pot donar menjar als ocells ni altres espècies del parc, s’ha de fer ús de les papereres i no es pot circular amb vehicles de motor, incloses les motos.
L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha instal·lat al parc fluvial un plafó informatiu sobre alguns dels ocells que viuen en aquest espai. El plafó s’ha ubicat al centre de la passarel·la, un bon lloc per a l’observació d’aquestes 12 espècies que el plafó ens ajudarà a identificar.
L’ànec collverd, la tórtora turca, el corb marí gros, la fotja, el bernat pescaire, la garsa, l’estornell, el pit-roig, la gallineta d’aigua, l’abellerol, el cabusset i el tudó, són algunes de les espècies que viuen al parc fluvial i els protagonistes del plafó informatiu que podreu veure des de la setmana passada al parc fluvial de Vilanova del Camí. Alguns d’ells els podrem observar únicament durant l’estiu mentre que hi ha d’altres que són residents durant tot l’any.
Amb aquesta iniciativa, inclosa al projecte Vilanova Natura, l’àrea de Medi Ambient vol promoure la divulgació de la flora i la fauna del municipi entre la ciutadania i fomentar el coneixement i el respecte per les plantes i els animals que formen part dels nostres ecosistemes.
En el plafó també s’hi poden llegir algunes normes i consells. Segons s’indica, les millors hores per a observar els ocells són al matí i al capvespre i per fer-ho en òptimes condicions, caldrà una guia i uns prismàtics.
Pel que fa a les normes, destaquen que no es poden alliberar al parc fluvial animals d’espècies exòtiques, ja que competeixen amb les espècies autòctones i animen a les persones usuàries del parc a denunciar les accions incíviques a l’Ajuntament.
Així mateix queden clares algunes prohibicions: cal recollir les femtes dels gossos, no es pot donar menjar als ocells ni altres espècies del parc, s’ha de fer ús de les papereres i no es pot circular amb vehicles de motor, incloses les motos.
La recopilació d’informació i de fotografies ha anat a càrrec del Grup d’Estudi i Difusió de l’Entorn Natural, GEDEN.