NOTA DE PREMSA | Vanesa González: “L’acord entre les treballadores de la neteja i l’Ajuntament demostra que la subrogació sí era possible”

11 Oct 2018
Vilanova365-logo-720


Reproduïm íntegrament la nota de premsa enviada per Vilanova 365:


Des de Vilanova 365 es considera que la municipalització del servei no responia a cap criteri d’estalvi o d’aposta per les polítiques públiques, sinó a una maniobra de venjança política.

El grup municipal de Vilanova 365 valora l’acord entre el sindicat CGT i l’empresa UTE Vilanova com la demostració que la subrogació de les persones que realitzaven el servei de neteja sí era possible, a més d’una altra mostra de l’incompliment de les promeses per part de l’equip de govern.

“D’una banda, el regidor d’Hisenda, el socialista Kilian Tomàs, va prometre en un ple que les treballadores de la neteja no perdrien el seu lloc de feina, cosa que no es va garantir, d’altra banda els va assegurar que veurien millorades les seves condicions de treball, cosa que tampoc va succeir.”, afirma Vanesa González.

La líder de l’oposició assegura que “no totes les 27 dones van superar les oposicions, i fins i tot una d’elles va ser acomiadada un mes després sota criteris molt sospitosos, i després, totes aquelles que van passar-les no van veure reconeguts els seus drets, com l’antiguitat i la jornada”.

L’acord inclou l’obligació de l’ajuntament de reconèixer els drets laborals de les persones del servei de neteja que van superar les oposicions, un fet que demostra que el procés de subrogació només depenia de la voluntat política del govern de Noemí Trucharte.