NOTA DE PREMSA | Veïns amb Veu – IPV vol una rebaixa de l’IBI real. No una rebaixa simbòlica

17 Oct 2018
IPV-Veins-amb-Veu-fons-v22


Reproduïm íntegrament la nota de premsa enviada per IPV – Veïns amb Veu:


El vot favorable per l’aprovació de les ordenances i taxes per part de Veïns amb Veu IPV aquest 2018, quedarà supeditat al compliment real de l’acord de govern signat i validat davant de notari en gener de 2017. Durant les negociacions de l’actual pressupost 2018, VV-IPV va acordar el seu suport, amb la condició entre altres, del compromís que l’IBI tindria una baixa considerable pel pròxim any 2019.

Per VV-IPV, una rebaixa no pot quedar en merament un maquillatge o campanya de màrqueting, amb una baixada simbòlica. El que hem defensat sempre des que estem al Govern, on gestionem les àrees d’Urbanisme, Medi Ambient i Obres i Serveis, és una contenció de la despesa i una congelació dels impostos i taxes, per assolir una veritable rebaixa al rebut de l’IBI. La congelació de les taxes ha estat la nostra exigència reiterada.

Creiem que el coeficient municipal no pot estar per sobre del 0,60, el 2019 toca una baixa d’aquest coeficient. I a més a més, hem de treballar també, per congelar l’IBI fins el 2024 per pal•liar la desastrosa revisió de l’IBI realitzada pel PSC amb el recolzament de CiU i ERC. Portem quasi 10 anys arrossegant un rebut desproporcionat per una ciutat de treballadors, perjudicant els ciutadans en la quota anual que paguen, en les plusvàlues per venda o herència, en la seva renda, etc.

És de justícia donar una resposta real, i corregir el gran error del PSC. Vilanova no és mereix una política erràtica. Una política que no pensa en els seus veïns. Vilanova necessita un canvi real.

Veïns amb Veu – IPV