NOTA DE PREMSA | VV-IPV: El PSC és culpable de no baixar l’IBI

15 Nov 2018

Reproduïm íntegrament la nota de premsa enviada per Veïns amb Veu – IPV:


IPV-VV-logo-fons-v22

Al passat ple d’Ordenances Fiscals, el PSC va tenir una derrota en tota regla. Per primera vegada en la història de Vilanova un Alcalde perd la votació de modificació de taxes i impostos. Per l’obstinació i la mala gestió durant aquests dos anys del PSC de Noemí Trucharte.Trucharte, ha enganyat al grup VV-IPV i a la ciutadania de Vilanova del Camí. Hem de recordar que Trucharte va redactar del seu puny i lletra l’acord annexa a l’acta notarial de la moció de censura, amb el compromís de baixar impostos. Tanmateix es va renovar aquest compromís en premsa el mes d’abril de 2018 comunicant Trucharte que baixaria l’IBI, condició que exigia IPV-VV per votar a favor dels pressupostos de 2018.

Aquesta falta de compliment de la seva paraula, i dels reiterats compromisos signats, per baixar l’IBI, sumen un episodi més a la nefasta gestió del govern municipal de Trucharte. On l’engany i l’apropiació del treballs de la resta de regidors és una tònica diària.

Baixar l’IBI és qüestió de voluntat política, com han fet Igualada, Masquefa i altres Ajuntaments de la Comarca.

El PSC de Trucharte torna a trepitjar al poble de Vilanova. Fa 10 anys el PSC va buidar les butxaques dels ciutadans pujant desproporcionadament l’IBI, i desprès d’enganyar amb el pacte de la moció el 2017, perd l’oportunitat de corregir un error històric del seu partit.

Trucharte en plena campanya electoral el 2015 es va comprometre a baixar l’IBI, i per tant també ha enganyat a tota Vilanova del Camí.

El que hem defensat sempre VV-IPV des que estem al Govern, on gestionen les àrees d’Urbanisme, Medi Ambient i Obres i Serveis, és una contenció de la despesa i una congelació dels impostos i taxes, per assolir una veritable rebaixar al rebut d’IBI. La congelació de les taxes i baixada de l’IBI ha estat la nostra exigència reiterada.

Creiem que el coeficient municipal no pot estar per sobre del 0,60, el 2019 tocava una baixa d’aquest coeficient per pal•liar la desastrosa revisió de l’IBI realitzada pel PSC. Portem quasi 10 anys arrossegant un rebut desproporcionat per una ciutat de treballadors, perjudicant als ciutadans en la quota anual que paguen, en les plusvàlues per venda o herència, en la seva renda, etc.

Trucharte té una política erràtica, de falsedat i d’engany. Una política que no pensa en els seus veïns. Vilanova necessita un canvi real.

VV-IPV