Palacios demana la reacció dels grups vilanovins davant l’arxiu de la causa

04 Nov 2013

Francisco Palacios nov2013El regidor i líder de Vilanova Alternativa Francisco Palacios s’ha mostrat molt satisfet per la decisió de l’Audiència Provincial de Barcelona d’arxivar la causa que pesava sobre ell arrel de la denúncia d’un grup de pares del Club Bàsquet Vilanova. Considera que és un reconeixement a tota la gent que li ha donat suport en aquest temps i tot i que “sempre havia tingut la consciència tranquil·la” la decisió de l’Audiència li dóna encara més tranquil·litat perquè “es demostra públicament que les acusacions eren falses”.

En declaracions a Ràdio Nova el regidor ha afirmat que els grups municipals van fer “una clara utilització política del tema” per tal de minvar la força que Vilanova Alternativa havia aconseguit en les darreres eleccions municipals de 2011 quan es va presentar per primera vegada i va treure 4 regidors. Afirma que la majoria de partits estaven d’acord a signar una moció de reprovació en el ple per cessar-lo de les seves funcions i deixar-lo sense sou.

Palacios creu que el PSC, soci de VA en aquell moment i amb qui havien signat un pacte de govern, hauria d’haver estat més valent i pacient per aguantar la pressió, especialment d’alguns grups de l’oposició, com IPV o CiU, que segons recorda el regidor “van sortir l’endemà de la publicació de la denúncia demanant la meva destitució”.

El líder de VA ha estat dur també amb la regidora trànsfuga Marta Trullols per no confiar en la seva presumpció d’innocència i per canviar dràsticament d’opinió i de bàndol poc després d’haver “signat i redactat ella mateixa” un manifest en nom de VA on la formació li donava total suport.

Palacios considera que els partits amb representació al consistori vilanoví haurien de reconèixer ara que es van equivocar i assumir l’error. Espera si més no que prenguin alguna decisió, tal i com van fer en el moment de la denúncia. En aquest sentit recorda que el PSC va trencar un pacte de govern escrit i que ara haurien de “respondre i actuar”. Afegeix que “la mala imatge” l’està donant ara el PSC vilanoví en governar amb una regidora trànsfuga quan “el PSC ha signat el Pacte Antitransfuguisme”.

En tot aquest temps el líder de VA afirma que han estat conseqüents amb el seu programa electoral, “treballant en benefici de la població vilanovina” i que en cap moment han actuat amb despit per la seva destitució malgrat sentir-se decebuts.

Palacios afirma que la decisió de l’Audiència li permetrà treballar amb més comoditat i confiança davant la població vilanovina, malgrat que considera el dany personal és irreparable. També ha avançat que VA es presentarà a les properes eleccions municipals i que ell continuarà dins l’agrupació d’electors ocupant el lloc que entre els membres del grup consensuïn.

Àudio de l’entrevista a Francisco Palacios al programa Fets i Gent de Ràdio Nova. Escolta l’entrevista en el següent reproductor: