Palacios reclama a Vich que compleixi el pacte que li donaria l’Alcaldia

12 Nov 2013

CRÒNICA DEL PLE – 11 DE NOVEMBRE  2013 

El Ple d’ahir dilluns va aconseguir gran expectació a jutjar pel nombrós públic que s’hi va aplegar. No pas per l’ordre del dia, malgrat que es tractaven temes importants com l’aprovació dels impostos, taxes i preus públics per a l’any vinent, sinó perquè es preveia una intervenció dura del regidor del VA Francesc Palacios, que fa només uns dies feia pública la decisió de l’Audiència Provincial d’arxivar provisionalment la causa que l’imputava un delicte de apropiació indeguda, estafa i falsedat documental.

Tot i així, el Ple va transcórrer amb certa normalitat fins que van arribar els Precs i Preguntes i va intervenir Palacios. El líder del VA, que comptava amb un bon nombre família, amics i seguidors que li van venir a fer costat, va fer tres preguntes al govern. Les dues primeres les va adreçar a l’Alcalde a qui li va preguntar si pensava mantenir el pacte signat entre el PSC i VA que suposaria per a Palacios fer-se amb l’Alcaldia i, la segona, si pensava acabar el mandat governant amb una regidora trànsfuga tot i que el PSC havia signat un pacte antitrasfuguisme amb altres grans partits.

L’Alcalde Joan Vich no es va voler estendre en les respostes perquè tant ell com Palacios han fet sengles declaracions en diferents mitjans, va dir. “Els pactes, va sentenciar l’alcalde, no es negocien en un Ple i els no pactes, va puntualitzar, tampoc”. Malgrat tot, Vich considera que “el pacte el va trencar el VA i que ara és impossible la seva reedició”. Vich va afirmar amb contundència que se sent “legitimat per acabar el mandat” i que pensa fer-ho comptant amb el suport de Marta Trullols a la que va defensar dient que l’acta de regidora és personal i que hi ha sentències que avalen la seva decisió de no retornar-la.

Ple ordinari 11N13 palacios

Per últim, Palacios, va fer un prec a la regidora Marta Trullols a qui li va demanar que retornés l’acta de regidora que va aconseguir formant part de la candidatura del VA. Palacios va recriminar a Trullols que hagués abandonat la formació i que continués com a regidora a l’ajuntament traint -va dir literalment- la formació i els seus companys. El regidor del VA va demanar a Trullols que deixés la seva acta perquè la formació pogués tenir novament els quatre regidors que els van donar les urnes i no tres com fins ara. També va criticar la seva decisió de “mantenir la cadira a canvi d’un sou que no li correspon”.

Trullols va recordar-li a Palacios que l’acta és personal i que no pensa retornar-la. La regidora va explicar també que, “per principis” la seva decisió era acabar el mandat i que no creu que això signifiqui cap traïció. Pel que fa “al sou”, Trullols va aclarir que ella, percep, com la majoria dels regidors, una retribució per assistència i que les xifres es poden consultar al web vilanoví.  Trullols també va deixar molt clara la seva intenció d’abandonar la política quan finalitzi el mandat. Vol dedicar-se a la docència, la seva professió i vocació i on se sent, va dir, feliç i realitzada.

Finalment la regidora va lamentar els atacs personals que va assegurar està rebent des que va decidir abandonar les files del VA.

Palacios va mostrar el seu interès per continuar el debat d’aquet punt però el seu prec no va aconseguir les reaccions de cap dels grups amb representació municipal. Fins i tot el públic va demanar més explicacions al govern i va ser necessari posar ordre a la sala. Una vegada acabada la sessió plenària, l’Alcalde va obrir un torn d’intervencions entre el públic assistent.