La Unió Cultural Extremenya Anoia ha valorat amb satisfacció la celebració de la festa de la Candelera o Les Candeles, molt típica també en terres extremenyes. Amb motiu de la celebració van tornar a convocar el tradicional concurs de plats típics al qual es van presentar un total de 22 plats. L’entitat ha destacat la qualitat i el treball elaborat de la majoria de presentacions i també l’originalitat d’alguns plats.
El primer premi va ser per a l’”Arròs amb llet caramelitzat” de Julia Escalante, que es va endur una planxa de cuina. El segon, per a la “Sopa castellana” presentada per Natalia Mora i dotat amb un dinar al bar del Rincón Extremeño, gentilesa d’aquest establiment. El tercer premi va ser per a les “Piruletes de formatge” de Pepi Vázquez, que es va endur el davantal amb l’escut de l’entitat, gentilesa de Julia Escalante, sòcia del centre extremeny.
Diumenge, l’entitat va celebrar una missa a Òdena, que va comptar amb l’actuació del grup de cors i danses El sentir de una tierra. Van interpretar algunes jotes a l’interior de l’església i durant l’actuació es van repartir dolços extremenys elaborats pel grup gastronòmic El Buen Yantar.