La Confraria de La Vinyala celebrarà dijous el primer sopar de la temporada amb un acte a Can Papasseit que ahir va tancar les inscripcions amb prop de 150 persones confirmades.
Tapa de vinyales a 3 €
Els cuiners de la Confraria cuinaran uns 120 kg de cargols. Més de 80 kg per al sopar i uns 40 kg més per al tast popular que es farà de 19.30 a 21 h a la plaça de Can Papasseit. Els tiquets estaran a la venda a partir de les 19.15 h al preu de 3 €. També es podrà comprar beguda a la barra que gestionarà l’Associació de Ball esportiu, Artístic, que col·labora amb la Confraria.
La Confraria i l’Ajuntament vilanoví, que col·labora en aquest acte, animen els vilanovins a participar d’aquest vinyalada popular.
Ajuntament i Confraria es donen la mà per promocionar la vinyala a Vilanova del Camí
Durant el sopar de gala, la Confraria lliurarà tres guardons “Vinyala Agraïda” un dels quals serà per a l’Ajuntament de Vilanova del Camí. L’entitat li reconeix així “la seva sensibilitat amb el món de la gastronomia de proximitat de l’Anoia com ho són les vinyales” i li agrairà “les facilitats que ens han ofert per a l’organització d’aquesta vinyalada, una de les diades assenyalades de l’entitat”.
Les altres Vinyales Agraïdes seran per a dues entitats locals: l’Associació Cultural Camp del Rei i el grup de diables Els Cabrons de Vilanova. La Confraria els vol agrair la seva participació en les activitats de Vilanova del Camí i sobretot “el fet d’arrossegar tanta gent en les seves activitats”. La Confraria també els reconeixerà “la seva capacitat de fer tremolar Vilanova quan surten al carrer”.
A banda del lliurament de la Vinyala Agraïda també s’investiran 3 confrares. Per ser confrare s’ha d’haver assistit amb regularitat als actes organitzats per la Confraria i haver estat proposat per un confrare que es converteix en el seu padrí. La cerimònia és curiosa perquè el president, Josep Manel Vivancos, els investeix amb un cullerot mentre el Confrare Major, Francesc Puertas, els fa recitar un jurament de fidelitat i de compromís per fer promoció i difusió de la vinyala arreu del territori. La festa s’acabarà com és tradicional amb un rom cremat que preparen els mateixos confrares.