Podem-Podemos Vilanova vol contribuir a la conscienciació política

29 Set 2014

Pablo Garcia i Luisa Salgado Podem Vilanova del CamíPodem-Podemos ha començat a treballar a Vilanova del Camí a partir del cercle que es va donar a conèixer públicament el passat 10 de setembre per mitjà de la primera assemblea. L’atur juvenil, la dinamització del polígon industrial o la participació ciutadana van ser alguns dels temes que els veïns van tractar en aquesta primera reunió. Després d’aquest primer contacte amb els veïns, Podem-Podemos ha començat a treballar en comissions per tal d’avançar amb noves propostes que es portaran a l’assemblea d’octubre, que encara no té data, però que serà posterior a l’assemblea estatal que es celebrarà a Madrid.

Amb un sistema molt assembleari, el cercle vilanoví de Podem, format per persones sense experiència en política, vol contribuir a la conscienciació de la ciutadania amb la voluntat que siguin agents actius de l’acció política municipal. Així ho explica Pablo Garcia, un dels membres de Podem-Podemos Vilanova del Camí qui afirma que actualment ja estan treballant en temes concrets recollits a l’assemblea. També subratlla que una de les prioritats del partit serà la transparència dels comptes.

Ara per ara, els membres actius que han donat impuls al cercle s’han repartit la feina en comissions de treball. Una desena de persones fan reunions periòdiques per continuar avançant en els temes que després es tornaran a portar a l’assemblea. Des del cercle afirmen que la idea és que aquest espai sigui molt obert i participatiu. La voluntat, segons afirmen, és fer assemblees mensuals.

De moment, el grup no pot confirmar si es presentaran a les eleccions municipals de 2015 ja que aquest és un debat obert, des de fa uns dies, dins el partit i encara no està decidit. De fet, aquest mes d’octubre hi haurà una assemblea a Madrid per abordar aquest i altres temes i els vilanovins també tenen previst participar-hi. L’alternativa podria ser presentar-se sota el paraigües d’altres plataformes i amb altres sigles.

La vilanovina Luisa Salgado, creu que Podem-Podemos “ha donat empenta als ciutadans per sortir al carrer i ser protagonistes de les lluites socials i per tant el moviment no es desinflarà”, encara que no es presentin a les municipals.

Podem-Podemos Vilanova del Camí està obert a trobar sinèrgies amb els grups municipals i de fet ja ha tingut contactes amb la nova plataforma Som Vilanova que té intenció de concórrer a les municipals de 2015.

Per tal de donar-se a conèixer i comunicar-se amb el veïnat utilitzen, ara per ara, les xarxes socials. Tenen un grup a Facebook i estan preparant una web que encara no està operativa. També tenen una adreça de contacte: podemosvilanovadelcami@gmail.com

Podeu escoltar o descarregar-vos l’entrevista realitzada al programa Fets i Gent als membres de Podem-Podemos Vilanova:


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by